Federer: Nisam mogao da dišem od vrućine i vlage, ovo mi se prvi put dogodilo!

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.09.18. | 09:54

Vrela i vlažna betonska njujorška džungla presudila je Švajcarcu u osmini finala US opena

Novak Đoković je i pored velikih problema uspeo ponovo da preživi 30+ Celzijusovih stepeni na terenu uz ogromnu vlažnost zagušljivog njujorškog vazduha, ali čovek sa kojim je bilo projektovano da se susretne u četvrtfinalu US opena, nije.

Rodžer Federer je, kao što već verovatno znate, poklekao protiv malo poznatog Australijanca Džona Milmana, te je tako praktično otvorio put našem najboljem sportisti svih vremena ka novom, osmom finalu poslednjeg grend slema sezone. Švajcarac je i pored velikih problema stojički izdržao do kraja meča iako je bilo više nego očigledno da se mnogo muči. Podatak da je imao čak 10 duplih grešaka, dok je prvi servis ubacio samo u 49 posto slučajeva, dovoljno govori o paklu kroz koji je prošao. 

Izabrane vesti

"Noćas je baš bilo vrelo! Nisam mogao da dišem, a to je prvi put da mi se dogodilo na terenu", požalio se 37-godišnji as, "Samo sam se znojio i znojio, i gubio energiju. To nije bilo pitanje godina, prosto nisam mogao da izdržim vlagu i vrućinu. Bio sam sve vreme skroz mokar, nije bilo cirkulacije vazduha... To je jedan od onih dana kada vam ništa ne ide. Da smo igralo pod krovom sve bi bilo drugačije. Ali čestitam, Milmanu, zaista je odlično odigrao, iskoristio prilike, mada ne znam da li bi se izvukao da sam poveo sa 2:0 u setovima. On je momak iz Brizbejna, jednog od najvlažnijih mesta na svetu, tako da je dobro upoznat sa ovakvim uslovima".

Federer je prošle godine u betonskoj džungli Kvinsa stigao do četvrtfinala, tako da nije uspeo da odbrani sve bodove, te će Rafael Nadal zadržati prvo mesto na ATP listi i nakon ovog grend slema.

A heroj dana, Džon Milman i dalje ne može da veruje šta je uradio u Njujorku i to protiv idola.
"Za mene je Rodžer heroj, ali danas nije mogao da igra na visokom nivou. U početku sam se osećao kao jelen ispred farova, nisam znao gde da trčim pošto me je šetao levo-desno, gore-dole. Dominirao je sve dok nisam uzeo drugi set kada sam odlučio da idem na sve ili ništa. Prošlo je i presrećan sam, mada i dalje ne mogu da verujem šta se dogodilo", rekao je 55. teniser sveta koji će se za prodor u polufinale boriti protiv Đokovića.

Foto: Action IMAGES


tagovi

Rodžer FedererUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara