Federer: Zaista nije trenutak da govorimo o meni... Pričajmo o Novaku

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.08.18. | 09:57

Đoković: Ovo ie poseban momenat u mojoj karijeri. Privilegovan sam i počastvovan što sam ispisao istoriju ovog sporta

Pokoren je i taj Sinsinati. I vreme je bilo... Novak Đoković osvojio je Zlazni masters i ušao u istoriju tenisa kao jedini čovek kome je pošlo za rukom da u svojoj riznici sakupi sve turnire iz kategorije 1.000. I ne samo to. Đoković je usput nastavio teror nad Rodžerom Federerom. Sada je u međusobnim duelima 24:22 za Srbina. A setite se samo koliku je prednost imao Švajcarac sve tamo negde do 2011.

U poslednjih pet godina rekete su ukrstili 18 puta i Fedeks je slavio samo šest puta. Jednom, pritom, u nevažnom meču u grupi na završnom mastersu u Londonu, kada su već obojica bila obezbedila polufinale. Odmah zatim Novak će mu se revanširati u tom finalu. 

Izabrane vesti

Bez obzira što ga već godinama "maltretira" gde ga vidi, i bez obzira što je kod Rodžera vrlo često bio izražen nekakav animozitet prema srpskom asu, on je noćas u razgovoru sa američkim novinarima odao veliku počast Đokoviću
"Zaista sada nije trenutak da pričamo o meni i zbog čega nisam dobro vraćao drugi servis. Možemo da prođemo kroz svaki poen ako želite, ali to sada ne bi trebalo da bude u prvom planu. Novak je veliki šampion i o tome treba da pričamo. Uradio je nešto neverovatno, nadam se da je ponosan i srećan. Uopšte ne razmišljam šta je presudilo. Đoković je zaslužio ovaj trofej. Sada mi je potreban odmor"

Pa kad je već insistirao novinari su mu ispunili želju: šta mislite o tome što Novak Đoković jedini na svetu ima sve titule sa mastersa?
"Kada se nekad budemo pitali šta je najbolja stvar koju je neko uradio, za Novaka bi moglo da se kaže da je ovo, iako ima i sva četiri grend slema. Mnogo je teško teško osvojiti tituli na mastersu... Tu su uvek najbolji igrači, žreb je težak. Đoković je ove nedelje bio bolji od ostalih i treba da mu čestitamo na tome. Ostvario je veličanstven uspeh", podvukao je Federer. 

Koliko je Novaku laknulo posle pet izgubljenih finala u Sinsinatiju bilo je jasno i dok je davao izjave. Konačno pobeda. Iz šestog pokušaja. 
"Poseban momenat u mojoj karijeri... Privilegovan sam i počastvovan što sam ispisao istoriju ovog sporta. To je nešto na šta ću biti ponosan do kraja života. Tokom cele sedmice sam govorio da mi je ovaj trofej veliki motiv, ali istovremeno sam pokušavao da se oslobodim pritiska. Bio sam svestan da imam priliku da uradim nešto veliko, nešto u čemu ranije niko nije uspevao. Psihički mi nije bilo lako jer sam znao da sam izgubio svako prethodno finale na ovom terenu. Međutim, verovao sam da imam šanse jer sam bivao sve bolji iz meča u meč"

Novaka su pitali za skor protiv najboljeg igrača u istoriji ovog sporta, sada vodi još ubedljivije...
"Zadovoljstvo je deliti teren sa Rodžerom, on je najbolji teniser svih vremena. Naravno i sa Nadalom. Obojica su važan deo mog života i moje karijere. Učinili su me boljim", zaključio je naš as.

Foto: Action Images


tagovi

Novak ĐokovićRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara