Federerov efekat

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.02.19. | 12:25

Organizatori turnira u Dubaiju prodali sve ulaznice zahvaljujući Švajcarcu koji danas od 16 časova ukršta rekete sa Kolšrajberom

Ako ste mislili da je milion dolara koliko Rodžer Federer traži (i dobija) da se pojavi na turnirima koji nisu grend slem ili masters mnogo, grdno ste se prevarili. Njegov uticaj u svetu belog sporta je toliki da je zapravo nemerljiv. Koliko je voljen, a samim tim i moćan pokazalo sa i na ATP 500 takmičenju koje je pre dva dana počelo u Dubaiju (tvrda podloga na otvorenom, nagradni fond 2.736.845 dolara) pošto su organizatori jutros objavili da više nema niti jedne ulaznice da se kupi! Jasno je ko je za to "krivac".

Inače, Fedeks danas počinje takmičenje u svom omiljenom gradu za pripreme (ima stan u Dubaiju), a protivnik će mu od 16 časova po srednjoevropskom vremenu biti Filip Kolšrajber. Švajcarac i Nemac su stari znanci, ovo će im biti 14. odmeravanje, a Kolšrajber još nije osetio slast pobede protiv najboljeg svih vremena. Pošto je kvota na Fedeksa mala (1,10), a poznato je da ovaj protivnik ume da ga namuči, preporučujemo plus gemove, posebno u prvom setu. Čak bi trebalo razmisliti i o tri seta (2,90). Federer juri 100. jubilarnu ATP titulu.

Izabrane vesti

Poslednji meč u noćnon terminu ima još većeg favorita pošto Roberto Bautista Agut igra protiv malo poznatog Ramkumara Ramnatana. Indijac je dobio specijalnu pozivnicu od organizatora, a trenutno je 137. na ATP listi, te za ovaj meč preporučujemo minus gemove.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Rodžer FedererFilip Kolšrajberbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara