Fonjini skinuo Nadalu krunu u Monte Karlu

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.19. | 17:19

Italijan će u finalu igrati sa Dušanom Lajovićem

Kakav šok u Monte Karlu! Rafael Nadal je ostao bez krune koju je osvajao 11. puta u karijeri. Skinuo mu je Fabio Fonjini i to na senzacionalan način, imao je tri vezane lopte da drugi set dobije sa nulom. Na kraju „samo“ 6:4, 6:2.

Fabio Fonjini će u nedelju u velikom finalu igrati protiv Dušana Lajovića za titulu. Biće prvi masters trofej u karijeri, pa bilo Srbinu ili Italijanu.

Izabrane vesti

Fantastičan tenis igrao je Fonjini protiv Nadala. Pomagao mu je i vetar, koji je izluđivao Španca, naviklog da pogađa linije, a sada je vetar te loptice tek toliko pomerao da završavaju u autu. S druge strane mreže, Italijan je igrao sjajno, miksovao je ritam i dužinu poena, znao je tačno šta radi, jer njemu ovo nije prva pobeda nad Rafom.

Nadal je poveo 3:1 u prvom setu, a onda je Fonjini sve okrenuo u svoju korist i dobio prvi set. Drugi je bio – nezapamćen. Malo je tenisera koji se mogu pohvaliti da su dobili set sa „nulom“ protiv Bika sa Majorke. Fabio Fonjini se nije upisao u to društvo, iako je imao 5:0 i 40:0 na svoj servis. Sve je prokockao i Nadal se izvukao. Na kratko samo...

Pobedi Fabija Fonjinija raduje se i Novak Đoković. Pošto Rafael Nadal nije odbranio 1.000 bodova sa prošlogodišnjeg turnira, već je sada uzeo samo 360, razlika na ATP listi će od ponedeljka biti veća za skoro 700 bodova u odnosu na prethodnu.

(FOTO: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara