Fonjinovići

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.03.19. | 12:00

Đoković se sa dobrim prijateljem Fonjinijem večeras bori za ulazak u finale na Indijan Velsu protiv dubla koji je 2017. pokorio Vimbldon

Na redu je 12. dan okršaja na jednom od najprestižnijih teniskih takmičenja na svetu, Indijan Velsu, a Srbija i dalje ima predstavnika. Naime, nakon što smo izgubili i poslednju nadu u singlu, pošto je Miomir Kecmanović u osmini finala sinoć poražen od Miloša Raonića, poslednja nada nam je po ko zna koji put ostao Nole. I to u dublu!

Uporni Beograđanin nije se malodušno predao nakon šokantnog poraza u pojedinačnoj konkrenciji od Filipa Kolšrajbera već je sa dobrim prijateljem Fabijom Fonjinijem nastavio da se bori. Ovu simaptičnu saradnju dostojno su ispratili i italijanski sportski mediji koji su u svom maniru ovoj kombinaciji dali nadimak - FONJINOVIĆ uz propratni tekst u Gazeto delo Sport u kojem su istakli da je Nole navijač Milana, a Fonja Intera davši tako dodatnu, fudbalsku, to jest kalčo dimenziju ove saradnje. 

Izabrane vesti

A do eventualne titule dele ih još dva stepenika pošto večeras igraju polufinalni duel protiv Lukasa Kubota i Marsela Mela. U pitanju je jedan od najboljih dublova na svetu koji je pre dve godine osvojio Vimbldon, te je jasno da su Poljak (inače šampion Đokovičevog Serbia opena u dublu sa Oliverom Marahom 2009, kada je odigrao i fnale singla izgubivši baš od Noleta) i Brazilac apsolutni favoriti. Ali, s obzirom sa kojim znanjem raspolaže srpsko-italijanski dvojac, ali i entuzijazmom nema sumnje da će pružiti jak otpor, te možda treba pokušati sa će njih dvojica osvojiti prvi set zašta je MOZZART odredio kvotu 2,19. Pobednike ovog meča u borbi za titulu čekaju Zagrepčanin Nikola Mektić i Urugvajac Orasio Sebaljos.

Novak ima samo jednu titulu u dublu koji je osvojio davne 2010. u kombinaciji sa Izraelcem Džonatanom Elrihom na Kvinsu.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Fabio FonjiniATP Indijan Velsbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara