Laslo Đere (AFP)
Laslo Đere (AFP)

Francuz diskvalifikovan zbog psovanja sudije, Laslo Đere u četvrtfinalu Adelaida

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.01.22. | 09:37

U narednoj rundi srpski treniser će se sastati sa Marinom Čilićem

Neće Laslo Đere pamtiti meč protiv Korentina Mutea po nekoj spektakularnoj igri, ali najvažnije je da je pobeda upisana. Ovog puta posle diskvalifikacije protivnika, koji je kažnjen zbog psovanja sudije. Prvi set je pripao francuskom teniseru 6:4, u drugom je Srbin uzvratio sa 7:5. I to je bilo sve od ovog meča u Adelaidu.

Mute je imao otvoren put ka pobedi, ali se situacija ipak okrenula u korist našeg asa. Francuzu je bio dovoljan jedan brejk da dođe do trijumfa u prvom setu, a u drugom je imao vođstvo 4:2. Đere je tada zatražio medicinski tajm-aut, posle čega je uspeo rezultatski da se vrati i preokrene. Protivnik je posle izjednačenja bio vidno iznerviran, smatrao je da je Srbin bez razloga tražio predah... Preterao je sa žestokim reakcijama kod sudije pa je zato došlo do diskvalifikacije.

Izabrane vesti

Sedmi nosilac Laslo Đere će u četvrtfinalu Adelaida igrati protiv hrvatskog tenisera Marina Čilića, koji je u osmini finala bio bolji od Brazilca Tijaga Monteira - 6:4, 7:6. Čilić i Đere su se do sada sastajali samo jednom 2019. godine u Madridu. Pobeda je tada pripala Hrvatu posle tri odigrana seta - 4:6, 6:3, 6:2.



tagovi

Laslo ĐereMarin Čilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara