Bjorn Fratanđelo
Bjorn Fratanđelo

Fratanđelo čeka Novaka

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.19. | 09:25

Prvi protivnik na Indijan Velsu našem asu, koji je pritom sinoć uspeo da natera predsednika ATP-a na ostavku, je 128. igrač sveta. Karlović prvi 40-godišnjak od Džimija Konorsa koji je zabeležio trijumf na ATP turu. Đere dočekao Andreocija

Sinoć je i zvanično započeo prvi masters sezone, prestižni Indijan Vels (tvrda podloga na otvorenom, nagradni fond 8.359.455 $), a nakon prvih mečeva saznali smo i prvog protivnika Novaku Đokoviću.

ATP REZULTATI PRVOG DANA INDIJAN VELSA

Izabrane vesti

Protiv prvog reketa sveta i prvog nosioca u kalifornijskoj pustinji u drugom kolu će igrati Bjorn Fratanđelo, trenutno 128. igrač na svetskoj lestvici koji je sa 4:6, 6:2 i 6:2 bio bolji od talentovanog Šveđanina Elijasa Imera. Zanimljivo je da su njih dvojica igrali samo jednom i to na istom mestu pre tri godine kada je Nole bio u suštini najjači i tada je 25-godišnji Amerikanac uspeo da mu otkine set. Meč između njih dvojice će biti održan u noći između subote i nedelje.

Kris Kermod

Novak je sinoć bez reketa u ruci obezbedio još jedan trijumf i to nad prvim čovekom ATP-a, Krisom Kermodom koji je objavio da će se na kraju sezone povući nakon pet godina uprtvaljanja. Problem sa Britancem i Đokovićem kao predsednikom Udruženja ATP igrača je raspodela bogatstva, pošto teniserima ide zaista mali procenat u odnosu na celokupnu zaradu. Ne gledajući najuspešnije, slabije plasirani igrači  imaju velikih egziistencijalnih problema, te je naš as stao uz njih i izborio se i to bez podrške Rodžera Federera, koji je u suštini bio za ovo rešenje i Rafela Nadala koji se i dalje protivi.

Što se tiče samog tenisa, treba podvući da je sinoć Hrvat Ivo Karlović slavio nakon velike borbe nad Australijancem Metjuom Ebdenom rezultatom 7:6 (3) i 7:6 (3) i tako postao prvi 40-godišnjak posle legendarnog Džimija Konorsa koji je  zabeležio trijumf  na ATP turu.

Proptivnika ju drugom kolu je saznao i naš drugi reket, Laslo Đere koji je postavljen za nosioca iako je stigao na mastrs zahvaljujući specijalnoj pozivnici zbog naglog napretka na svetskoj listi. U pitanju je 88. reket sveta, Gvido Andreoci. Argentinac je je na startu turnira bio bolji od Belorusa Ilje Ivaške sa 2:0 u setovima.

FOTO: Reuters


tagovi

ATP Indijan VelsIvo Karlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara