Grad svetlosti u punom svetlu: Novak i Rafa u klinču za vrh tenisa

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.10.18. | 09:02

Našem asu za povratak na vrh ATP liste potrebno je da iduće sedmice odigra kolo više od Španca na pariskom mastersu ili ga pobedi u projektovanom finalu. Federer u Noletovoj polovini žreba

Poslednji masters teniske seszone, ako se ne računa onaj završni u Londonu koji je ipak nešto posebno, igra se tradicionalno iduće sedmice u Parizu i to konačno u punoj snazi pošto stiže i "velika trojka".

 A kako to i dolikuje za završni deo takmičarske godine odlučuje o prvom mestu na svetskoj lestvici. Borba će se, naravno boriti između prvog, Rafaela Nadala i drugog tenisera sveta Novaka Đokovića. Rodžer Federer će biti tu ovaj put, verujemo kao posmatrač ove velike bitke, ali na Noletovu nesreću našao se u njegovoj polovini žreba. To znači da našeg asa na putu do titule čeka scenario iz "noćnih teniskih mora" u kojem igra polufinale sa Fedeksom, a finale sa Rafom Nadalom. Ali, otom-potom.

Izabrane vesti

Naš as je slobodan u prvom kolu, kako i dolikuje četvorostrukom šampionu, a u drugom čeka pobednika između Italijana Marka Čekinata, kojem se nedavno osvetio za onaj šokantni poraz na Rolan Garosu i Sarajlije Damira Džumhura koji je praktično postao Beograđanin poslednjih godina i čak trenira na Noletovim terenima na Dorćolu.

U Novakovoj polovini najznažajnija imena, uz Federera su Marin Čilić, Kevin Anderson, Kei NiikoriStefanos Cicipas i Grigor Dimitrov, dok su u Rafinoj Džek Sok, Borna Čorić, Dominik Tim, Aleksander ZverevKajl Edmund i Džon Izner. Jasno je gde je "veća gužva" te da će naš as imati veoma težak turnir. Inače, povratak na prvo mesto mu je zagarantovano ako u Parizu odigra kolo više od Nadala ili da pak pobedi u međusobnom obračunu. A to bi bilo finale.

Đoković stiže u Pariz zdrav i svež, za razliku od dva glavna rivala. Federer naime igra ove sedmice u rodnom Bazelu, a već je u Šangaju delovao umorno, a sa druge strane, Rafael Nadal je po svemu sudeći malo poranio sa rehabilitacije pošto ga muče opet kolena, ali je odbrana teniskog trona njemu ipak važnija od zdravlja. Nažalost, njegova kolena su, ovako ili onako uništena...

Titulu brani Amerikanac Džek Sok koji je prošle godine u dramatičnom finalu savladao Filipa Krajinovića. Inače, naš as je pokazao znakove povratka u formu nakon teškog perioda slabih rezultata. As iz Sombora će u prvom kolu ukrstiti rekete sa sve boljim Rusom Karenom Hačanovim. Dušan Lajović će pokupati da se do glavnog žreba probije preko kvalifikacija.

FOTO: Reuters


tagovi

Rodžer FedererRafael NadalMasters ParizFilip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara