Grčka bajka

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.01.19. | 08:52

Stefanos Cicipas u polufinalu Australijan opena

Grčko čudo igra kao ludo! Mladi Stefanos Cicipas opet je zadivio teniski svet. Rođeni Atinjanin je pre dva dana napunio naslovnice planetarnih medija eliminisavši aktuelnog vladara, Rodžera Federera, a onda je otišao korak dalje – pravo u polufinale Australijan opena.

Izabrane vesti

Nova žrtva 20-godišnjeg Grka je Roberto Bautista Agut, posle tri sata i 19 minuta tukao ga sa 3:1 u setovima (7:5, 4:6, 6:4, 7:6) i dobio šansu da se bori za ono što je malo ko mogao da predvidi pre početka turnira u Melburnu. Plasman u finale. Za tako nešto biće mu potrebna još jedna senzacija, da za dva dana nadmudri verovatno Rafaeala Nadala, pod uslovom da španski veteran opravda ulogu favorita protiv Amerikanca, Fransesa Tijafoa.
Deluje mi kao da je sve bajka. Živim san. Za ovo se trenira, emocije izbijaju iz mene. Kad su me pre početka grend slema pitali šta mi je cilj, rekao sam da želim polufinale. I meni je delovalo ludo. A sad je to stvarnost“, uzbuđeno je komentarisao Stefanos Cicipas, čije najjače oružje protiv Aguta je bio servis.

O tome svedoče dva podatka: odnos u asovima (22:6) i procenat uspešnosti prvog servisa od 84 odsto na strani Cicipasa.

Ovo je najveći uspeh grčkog tenisa ikada ostvaren, a sam Stefanos je pomerio granice, jer je postao najmlađi učesnik polufinala Australijan poena posle 16 leta. Status najmlađeg među četiri najbolja drži Endi Rodik (20 godina, 149 dana), a sad je Cicipas na drugom mestu (20 godina, 168 dana).

I ne namerava da stane.

FOTO: Reuters

 


tagovi

Stefanos CicipasAustralijan open 2019.ATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara