(©AFP)
(©AFP)

Hamad Međedović je kralj nove generacije

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.12.23. | 23:13

Srpski teniser osvojio NextDžen turnir u Džedi

Ima Srbija najboljeg tenisera sveta svih vremena, Novaka Đokovića, a ima od večeras i kralja nove generacije, one koja kuca na vrata belog sporta i čeka da dođe red na njenih pet minuta. A, predvodnik te ekipe igrača do 21 godine je – Hamad Međedović.

Srpski teniski reprezentativac je osvojio prestižni NextDžen turnir, odnosno završni masters za igrače do 21 godine. Istina, ove godine nije bilo na njemu Karlosa Alkarasa, najboljeg među „mladim lavovima“, ali u konkurenciji onih koji su došli u Džedu, Međedović je bio najbolji.

Izabrane vesti

U finalu turnira Hamad je pobedio Francuza Artura Filsa sa 3:2 u setovima – 3:4, 4:1, 4:2, 3:4, 4:1. I postao je prvi srpski teniser koji je uspeo da osvoji ovaj završni masters za mlade.

Da to nikako nije trofej „za bacanje“ govori činjenica da su ga osvajali i Karlos Alkaras (2021. godine), Janik Siner (2019), Stefanos Cicipas (2018)... Prošle godine pobednik je bio Brendon Nakašima.

Od Hamada Međedovića očekuje se da mu sledeća godina bude godina proboja, da uđe najpre u prvih 100 na ATP listi, pošto 2023. završava kao 112. teniser planete.


tagovi

Hamad Međedovićatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara