Hitac upozorenja Serene ka Kvitovoj

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.08.18. | 10:14

Prepuštanjem samo tri gema Gavrilovoj u prvom kolu Sinsinatija snažna Amerikanka pokazala rivalkama da ovaj put nema šale. Na redu je sudar titana sa Petrom Kvitovom. Pobeda Azarenke, ispale Konta i Ostapenko. Kreće i Krunićeva protiv Pavljučenkove

Najbolja teniserka današnjice, a verovatno i svih vremena, Serena Vilijams odigrala je sinoć u prvom kolu prestižnog turnira u Sinsinatiju izuzetan meč protiv, mora se priznati slabe protivnice prepustivši joj samo tri gema.

RASPORED MEČEVA ČETVRTOG DANA TURNIRA U SINSINATIJU

Izabrane vesti

Snažna Amerikanka, koja je izgubila finale Vimbldona, a onda se povukla sa turnira u Torontu zbog obaveza prema detetu, sa 6:1 i 6:2 je bila bolja od Australijanke Darije Gavrilove pokazavši zaista superiornu igru koja je usput upozorila njena najveće rivalke da ove sedmice sa njom nema šale i da je krenula po trofej.

U drugom kolu, to jest već večeras Serena će imati daleko teži zadatak pošto je čeka gotovo jednako snažna i kvalitena Petra Kvitova. Biće to sedmi susret dve višestruke grend slem šampionke, a na poslednja dva je slavila Kvitova tako da je sada 5:2. Istina, poslednji put su ukrstiule rekete još 2015, tako da nema jasne favoritkinje. Malu prednost, pre svega zbog motivacije igranja pred domaćim navijačima dajemo Sereni, ali ne očekujemo meč u dva seta.

Od ostalih zanimljivih mečeva koji nas očekuju četvrtog dana turnira WTA Premier 5 kategorije koji se igra na otvorenom na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 2.874.299 dolara, a u okviru US open serije, izdvajamo duel Karoline Pliškove i Agnješke Radvanjske. Interesantno je da će ovo biti njihov osmi susret, a da Čehinja, trenutno osma na svetu nikada nije slavila protv Poljakinje. Radvanjska je pak u traženju forme nakon oštrog pada prošle sezone, od kojeg nikako ne uspeva da se oporavi. Smatramo da je ovo dobra prilika da se odigra na Pliškovu iako ni ona ne blista u poslednje vreme.

"Ozbiljno kidanje" bi moglo da se dogodi na odmeravanju Viktorije Azarenke i Karolin Garsije. Beloruskinja je imala težak zadatak protiv Špankinje Karle Suarez Navaro na startu turnira, dok je Fracuskinja bila slobodna kao peti reket sveta. Da je u formi, Azarenka bi bila favoritkinja u njihovom prvom odmeravanju, ali pošto se tek vraća reketu, nakon dugačke borbe oko starateljstva nad sinom, ipak više verujemo u Garsiju koja nije u najboljoj formi. A ako želite da izbegnete konačan ishod, možete probati sa više gemova, naročito u prvom setu.

Najbolja srpska teniserka, Aleksandra Krunić večeras počinje sa takmičenjem u Sinsinatiju, a da li će u drugom kolu igrati protiv četvrte igračice sveta, Nemice Angelike Kerber odrediće duel sa Anastasijom Pavljučenkovom. Snažna Ruskinja, nekada veliki talenat koja je nakon teške bolesti ipak uspela pre nekoliko sezona da se vrati tenisu, ali nikada ne povrativši igru od ranije, veliki je favorit protiv naše Moskovljanke.

Rezultati trećeg dana turnira u Sisninatiju: Korne - Ostapenko 1:6, 7:5, 6:0, Peterson - Sinijakova 2:6, 6:4, 6:1, S. Vilijams - Gavrilova 6:1, 6:2, Sabalenka - Konta 4:6, 6:3, 6:4, Tomljanović - Begu 4:6, 6:3, 6:3, Mladenović - Gerges 6:4, 3:2 predaja, Kiz - Matek Sends 3:6, 7:6 (3), 6:4, Kuzmova - Sasnovič 6:0, 4:6, 6:1, Kuznjecova - Fegele 6:4, 2:6, 7:6 (5), Curenko - Kolins 6:0, 6:2, Azarenka - Suarez Navaro 6:7 (5), 6:2, 6:4, Kontavejt - Stricova 6:3, 6:0.

***kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Serena VilijamsPetra Kvitovabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara