Hodajući maler: Del Potro mora na novu operaciju kolena

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.19. | 16:50

Argentinac operisao koleno i prošle jeseni

Maler za malerom! Ko zna kakva bi bila karijera Huana Martina del Potra da nije bilo paklene serije povreda, koje su ga izbacivale sa ATP tura taman kada se zahuktavao. Mnogo toga govori da bi u biografiji imao više od jednog grend slem trofeja, ali...

I što je najgore, povredama nema kraja! Del Potro je danas objavio da je na turniru u Kvinsu, na meču protiv Šapovalova, ponovo oštetio čašicu kolena i da ga čeka nova operacija. A, samo što je zaboravio na prošlu i počeo ponovo da igra.

Izabrane vesti

Div iz Tandila će morati na novu dugu pauzu i pitanje je kada će ponovo na teren. A, povredio se prilikom pada u desetom gemu drugog seta i odmah je bilo jasno svima da mu koleno nije u redu. Ipak, dok je još bilo „vruće“, Del Potro je uspeo da nastavi meč, čak i da ga dobije, ali je samo koji sat kasnije objavio da se povlači s turnira.

U poslednje tri godine Del Potro je praktično više bio van terena nego na njemu. Sitnije povrede se ni ne računaju, a one ozbiljnije su bile problem sa ručnim zglobom, koji je uspeo da zaleči i da 2017. sastavi skoro celu sezonu.

Prošle sezone je povredu kolena doživeo na mastersu u Šangaju, zbog koje je išao na operaciju, pa je odigrao samo jedan turnir u narednih sedam meseci. Argentinac se na teren vratio ove godine u Madridu, igrao je još u Rimu i Rolan Garosu, forma mu je išla uzlaznom putanjom i došao je u Kvins. I tu ga je sačekao novi maler...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara