Ima 37, a i dalje ih melje: Federer ekspres pregazio Frica

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.01.19. | 10:12

U četvrtu rundu Australijan Opena posle manje od sat i po igre

Suze su tekle nakon što je u prvom kolu Australijan Opena postalo jasno da Endi Mari više ne može da igra na vrhunskom nivou, ridaće ceo teniski svet kada Rodžer Federer bude odlazio, jer on je po mnogima najveći u istoriji belog sporta. I srećom po ljubitelje tenisa nije još za penziju što je jutros i pokazao kada je otresao Tejlora Frica sa 6:2,7:5, 6:2 za plasman u četvrtu rundu Otvorenog prvenstva Austrlalije.
Za sada, sve je kako treba”, smireno je posle meča rekao 37-godišnji as, koji u Melburnu izgleda i igra kao da je decnjiju mlađi.
Uživam. Ne muče me povrede, deca (dva para blizanaca, prim.aut) se odlično provode, supruga je srećna. Nema žalbi. Nema ni planova. Samo sam srećan gde sam sada”, odgovara Federer, kome je današnja pobeda nad 21-godišnjim Amerikancem jubilarna 100. na “Rod Lejver” areni.

Govori to nešto o iskustvu. Fric, je na Australijan Openu igrao tek peti meč, prvi na “Rod Lejveru”. I nije znao šta će sa Federerom, iako je on talentovan mladić koji je prošle godine na Vimbldonu pao pred Aleksandrom Zverevim tek nakon pet sezova. Federer je i dalje posebna dimenzija. Novak Đoković još i Rafael Nadal, a ostali neka se poređaju kako im volja.

Izabrane vesti

Sledeći na redu Stefanos Cicipas, koji se posle teške pobede nad Nikolozom Basilašvilijem, po setovima 6:3, 3:6, 7:6 (7), 6:4, rekao da se nada da će u četvrtom kolu ipak na Frica, a ne Federera.
Da sam znao da Rodžer vodi sa 2:0 u tom trenutku verovatno ne bih to rekao”, našalio se Cicipas, koji u avgustu slavi 21. rođendan, tri dana pre no što će Federer dočekati goste za 38. rođendansko slavlje.
Mnogo sam naučio samo gledajući ga”, priznaje Cicipas.

Austrlaijan Open:

Stefanos Cicipas – Nikoloz Basilašvili 6:3, 3:6, 7:6 (7), 6:4
Tomaš Berdih – Dijego Švarcman 5:7, 6:3, 7:5, 6:4
Tejlor Fric – Rodžer Federer 2:6, 5:7, 2:6
Franses Tijafo – Andreas Sepi 6:7 (3), 6:3, 4:6, 6:4, 6:3
Grigor Dimitrov – Tomas Fabijano  7:6 (5), 6:4, 6:4

U toku:

Roberto Bautista – Karen Hačanov
Aleks De Minaur – Rafael Nadal

kladi se UŽIVO

Kasnije:

Marin Čilić - Fernando Ferdasko

(FOTO: Reuters)


tagovi

Rodžer FedererAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara