Indijan Vels: Tim protiv Federera za trofej

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.03.19. | 21:45

Austrijanac u dramatičnom meču eliminisao Miloša Raonića

Austrijanac Dominik Tim plasirao se u finale mastersa u Indijan Velsu i igraće protiv Rodžera Federera za trofej. Tim je u polufinalu posle velike borbe pobedio Miloša Raonića, pa će treći put u karijeri igrati finale mastersa – 7:6, 6:7, 6:4.

Koliko je to bio neizvestan meč govori i podatak da u celom prvom setu nijedan teniser nije imao brejk šansu, dok je u drugom Tim uspeo do jedne da dođe, ali ne i da je iskoristi.

Izabrane vesti

U trećem setu je Austrijanac došao do dve brejk prilike na 2:2 i drugu je pretvorio u brejk i vođstvo od 3:2. Sve do kraja Tim je čuvao to vođstvo, a onda se u poslednjem gemu ukazala Raoniću prva šansa da uzvrati. Nije je iskoristio, potom se sučio sa prvom, pa potom i drugom meč loptom za Austrijanca, koji je tu iskoristio da pobedi i ode u finale.

Dominik Tim je dva puta u karijeri igrao finala mastersa, oba puta na šljaci u Madridu i oba puta je izgubio: prvi put od Rafaela Nadala, drugi put od Aleksandra Zvereva.

Na drugoj strani terena biće Rodžer Federer, koji je bez borbe dobio polufinalni meč protiv Rafaela Nadala. Švajcarac je do sada osvojio 27 masters trofeja.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Dominik TimRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara