Indisponirani Novak prepustio London Zverevu

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.11.18. | 20:34

Kada je trebalo da zaokruži neverovatan turnir, ali i 2018. godinu naš teniser je slabom igrom završio sezonu u kojoj se sa 22. vratio na prvo mesto

Jednostavno nije mogao više. Novak Đoković je doživeo poraz na poslednjem meču magične 2018. u kojoj je uspeo da se izvuče "iz kanala" i ponovo postane najbolji na svetu.

Mladi 21-godišnji Nemac, Aleksander Zverev je potpuno zasluženo podigao prestižni pehar pobedom nad najboljim tensierom sveta koji ovaj put nije bio na svom nivou, i to rezultatom 6:4 i 6:3. Mora se priznati da je više kriv za ovaj porza slabi Đoković, pre svega servis koji ga je prosto večeras "napustio".

Izabrane vesti

Novaku je na samom otvaranju meča malo "zaškripao" servis, s kojim se mučio dugo. To je i uzrok prvog brejka koji je doživeo ove sedmice u Londonu, čime je ujedno izgubio i prvi set na takmičenju. Njegov protivnik pritom nije igrao ubitačno, već je dobro, veoma solidno servirao i strpljivo čekao da Novak pogreši. A ovaj je za razliku od prethodnih dana ipak bio "pogrešiv", a čak nije stigao niti do jedne brejk prilike! Ono što je bilo dobro u njegovoj igri su dugački poeni, ali sve ostale je bilo prilično slabo za njegov nivo. Koliko je bledo prvi deo finala odigrao govori i samo četiri vinera i pet neiznuđenih grešaka. Takođe je ubacio i za njega veoma slabih 62 posto prvog servisa. I tu se krio problem.

Odmah na startu drugog seta Novak je opet bio u problemu i Zverev je došao do brejka. Slabo je igra naš as, mučio se sa servisom samo dan nakon jedne od najboljih predstava u karijeri kada je taj segment igre u pitanju. Novak je odmah uzvratio, došao do dve vezane brejk lopte i uzeo prvu. Bio je to znak da se naš as budi, ali očigledno lažan pošto je onda i njegov protivik došao do dve vezane brejk lopte iskoristivši prvi za vraćanje prednosti u drugom setu. koja je ostala do kraja.

Novak ovim poerazom je nažalost opsyao bez 1.500 poena i 2.712.000 dolara koliko je sledovalo neporaženom šampionu. Ovako, zaradio je 1.000 poena i 1.229.000 miliona $. Šteta je zaista što je porazom završio 2018, ali je očigledno moralo tako. U 2019. Novak Đoković ulazi kao prvi reket sveta i kao najveći favorit bilo gde da se pojavi. Sda mu sledi odmor od nekoliko sedmica, pa povratak na teren i u teretanu za nove izazove.

A Zverev je pokazao koliki je talenta i da je zaista najdostojniji naslednik "velike trojke".

FOTO: Reuters


tagovi

Aleksander ZverevATP London

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara