Ispali Zverev i Cicipas! Obojica sklonjeni iz Novakovog dela žreba

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.19. | 19:23

Dvojica favorita eliminisani na staru

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo lud Vimbldon! Već prvog dana su eliminisana dva favorita iz senke i dvojica igrača kojima se predviđa da će jednog dana biti najbolji teniseri sveta – Zverev i Cicipas.

Nemački teniser Aleksandar Zverev je eliminisan u prvom kolu od kvalifikanta Jiržija Veselog 4:6, 6:2, 2:6, 5:7 za nešto više od dva sata igre.

Izabrane vesti

Češki autsajder je 124. teniser sveta i došao je do glavnog žreba kroz kvalifikacije. Niko mu nije davao ozbiljne šanse protiv šestog nosioca, ali je pokazao da mu je igra na travi jača strana. Veseli je do sada najveće Grend slem uspehe beležio baš na Vimbldonu gde je dva puta dolazio do četvrtog kola. Doduše, i Zverevu su Grend slem tuniri najveća boljka jer do sada nijednom nije uspevao da dogura dalje od četvrtfinala.

Veseli je Zvereva brejknuo u desetom gemu prvog seta i poveo. Zverev je izjednačio u drugom setu, ali je sjajni Čeh uzvratio istom merom u trećem i dva puta brejknuo favorizovanog rivala. Konačan udarac mu je zadao brejkom na meč lopti u 12. gemu četvrtog seta.

Ništa bolje se nije proveo ni sedmi nosilac Cicipas. Grk je naleteo na nagaznu minu zvanu Tomas Fabijano. Iskusni Italijan koji trenutno zauzima 89. mesto na svetskoj rang listi je slavio posle pet setova velike borbe 6:4, 3:6, 6:4, 6:7 (8:10) i 6:3.

U devetom gemu je Italijan napravio ključni brejk za vođstvo u setovima. Cicipas je relativno lako osvojio drugi set, da bi Fabijano opet poveo u setovima brejkom na set lopti. Najžešća borba je viđena u tajbrejku četvrtog seta. Cicipas je vodio 5:2, pa stao. Čak dve set lopte je propustio Fabijano, da bi Grk nanizao tri poena za osvajanje seta.

Kada je izgledalo da je psihološka prednost na strani Cicipasa, Grk je napravio veliki kiks. Propustio je tri brejk lopte u drugom gemu i to ga je skupo koštalo. Fabijano je potom nanizao četiri gema i napravio senzaciju.

Da podsetimo, Zverev i Cicipas su bili u Đokovićevoj polovini žreba. Projektovano je bilo da se Novak sa Grkom sastane u šesanestini finala, a sa nemačkim teniserom u polufinalu. Sada su obojica sklonjena sa tog puta...

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara