Ivana u Maroku želi da popravi utisak

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.19. | 12:06

Protivnica je Poljakinja Magda Linet

Imala je Ivana Jorović solidnu šansu da napravi nešto više u Istanbulu prošle sedmice, ali se opet pokazalo da joj Mađarica Timea Baboš ne leži po stilu igre. I pored možda i prerane eliminacije mlada Čačanka je napredovala za pet pozicija i od danas je u 100 najboljih teniserki sveta, na 99. poziciji, što je veliki uspeh.

Jorovićeva je sada na novom iskušenju i u glavnom gradu Maroka imaće priliku da napravi korak više. U Rabatu nije igrala prošle sezone, ali je 2017. tamo stigla do četvrtfinala što joj je tada donelo 14 bodova na WTA listi i 1.005 dolara zarade. Ove godine protivnica joj je šest godina starija Magda Linet.

Izabrane vesti

Poljakinja ne može da se pohvali dobrim igrama na šljaci ove godine i najveći uspeh poslednjih sezona joj je treće kolo na Rolan Garosu. Igrala je solidno u Bogoti i Čarlstonu, iako nije imala preterano veliki uspeh. Gubila je dosta poena na servis protivnica, mada je taj hendikep donekle uspevala da nadoknadi dobrom igrom s osnovne linije.

U ovom susretu iskustvo bi moglo da ima važnu ulogu. Ako Linet bude agresivno napala Jorovićevu, imaće veće šanse. Zato Ivana mora pod hitno da nađe odgovor i rastereti se potencijalnog pritiska rivalke sa suprotne strane mreže. Poznato je da Jorovićeva ima solidan prvi servis i da je dobra na liniji, ali da se ne snalazi u situaciji kada je protivnica natera da se povuče u odbranu. To se videlo protiv Timee Baboš prošle sedmice, gde je mlada Srpkinja znala da pogreši u važnim momentima. Sve je to stvar iskustva i Ivana bi to mogla da reši u budućnosti, a susret protiv Magde Linet mogao bi da bude prvi korak ka tom cilju.

Ako sve bude kako treba i prođe Poljakinju, biće joj mnogo lakše. Ali, često se kaže da je taj prvi korak najteži... Linet je blagi favorit, ali treba se uzdati u Ivaninu mladost i poletnost, kao i želju za dokazivanjem. Doduše, treba uzeti u obzir da Jorovićeva ne preerira mnogo igru na šljaci i da je bolja na drugim podlogama.

WTA RABAT

Ponedeljak
15.50: (1,75) M. Linet (1,95) I. Jorović

Foto: Reuters


tagovi

Ivana JorovićWTA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara