Karolina Voznijacki boluje od reumatoidnog artritisa!

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.10.18. | 20:00

"Počela sam da osećam umor i bol još na Vimbldonu, sve dok se jednog jutra u Montrealu nisam probudila u bolovima. Nisam bila sposobna da podignem ruke iznad glave!", jada se plavokosa Dankinja

Drugi reket sveta, Karolina Voznijacki otkrila je medijima u Singapuru da pati od hroničnog oboljenja koje joj je ugrozilo nastavak karijere. U pitanju je reumtoidni artritis, a lepa Dankinja je ovu šokantnu vest objavila nakon ispadanja sa završnog WTA turnira u sezoni pošto ju je sa savladala Ukrajinka Elina Svitolina 5:7, 7:5i 6:3.

"Počela sam da osećam umor i bol još na Vimbldonu, sve dok se jednog jutra u Montrealu nisam probudila u bolovima. Nisam bila sposobna da podignem ruke iznad glave! U početku je to bio veliki šok, jer sam ipak atleta, savršeno fizički spremna, a onda se dogodi ovo...", posvedočila je plavuša iz Odenzea, "Srećom, te smo shavtili rano šta se dešava, tako da ima načina da se živi sa tim i da se umanje problemiIa dana kada je bolje, pa opet doću oni kada je baš teško. Ali, u posledje vreme se osećam bolje."

Izabrane vesti

U pitanju je hronična i automimuna bolest (što obično znači da leka nema) oticanja zglobova, ukočinosti koja na kraju dovodi do gubitka funkcije. Reumatoidni artritis je stalna upala koja polako razara zglobove i na kraju samu kost. Prosto je neverovatno da je u takvom stanju nedavno osvojila veoma kvalitetan tunrir u Pekingu.

FOTO: Reuters


tagovi

Karolina Voznijacki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara