Katastrofa kakvu Serena ne pamti

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.08.18. | 10:35

Džoana Konta ponizila osvajačicu 23 grend slema u prvom kolu turnira u Silikonskoj dolini predavši joj samo jedan gem. Večeras u San Hozeu na programu pravi WTA derbi: Muguruza - Azarenka

Serena Vilijams je jutros u Silikonskoj dolini doživela najteži poraz u profesionalnoj karijeri koju je otpočela još oktobra davne 1995. godine!

Snažna Amerikanka, koja je prošle godine imala težak porođaj te se zapravo i dalje vraća u formu, iako je uspela da stigne do finala Vimbldona očigledno još nije potpuno uštimovana. Jer šta reći kada vidite rezultat kojim ju je savladala najbolja britanska i jedna od najboljih svetskih teniserki Džoana Konta slavivši za manje od sat vremena sa 6:1 i 6:0! Nikada do sada mlađa sestra Vilijams, koja je osvojila samo svoj prvi servis-gem nije doživela takvo poniženje na terenu, u to nema nikakve sumnje.

Izabrane vesti

Amerikanki sada sledi nastavak treninga, a sredinom avgusta se vraća na prestižnom turniru u Sinsinatiju, dok će Konta u drugom kolu turnira u San Hozeu igrati protiv domaće teniserke Sofije Kenan koja je bila bolja od kvalifikantkinje Veronike Sepede Rojg.

Ovaj susret će početi kasno večeras, to jest rano ujutru po srednjoevropskom vremenu i treba očekivati da Britanka rođena u Australiji, koja je pre dve godine podigla trofej ovog turnira, trijumfuje. Kenanova ume da napravi probleme, veoma je talentovana, ali nikada "dovršena",

Nakon njih sledi derbi dana između dve višestruke grend slem šampionke Garbinje Muguruze i Viktorije Azarenke. Špankinja je favorit jer je Beloruskinja mesecima bila posvećena borbi za starateljstvom nad sinom nakon razilaženja od partnera. Biće im ovo tek drugo odmeravanje, a na prvom pre dve godine u Majamiju, gde su bili isti uslovi (betonska podloga na otvorenom i velika vrućina) nakon dva taj-brejka slavila je Azarenka. I sada bi moglo biti gusto, ali teško će Viktorija do viktorije.

FOTO: Action Images


tagovi

Serena VilijamsDžoana Konta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara