Kecmanović i Troicki se probili u glavni žreb AO, Nole dobio protivnika

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.01.19. | 09:54

Đoković otvara prvi grend slem sezone protiv Teksašanina Mičela Krugera, 231. reketa sveta. Ivana Jorović posustala u poslednjem kolu kvalifikacija

Jutros su završene kvalifikacije za glavni žreb Australijan opena, što znači da je prvi nosilac, Novak Đoković konačno saznao protivnika u prvom kolu. A to će biti Amerikanac Mičel Kruger, trenutno 231. igrač na ATP lestvici. Srbin i 24-godišnji Teksašanin nikada do sada nisu igrali, te je jasno da je Nole veliki favorit.

Kraj kvalifikacija je srpskom tenisu doneo još lepih vesti, a to je plasman još dva naša tenisera u glavni žreb, Viktora Troickog i Miomira Kecmanovića. Iskusni Dorćolac je sa 6:2, 3:6 i 6:3 bio bolji od Darjana Kinga sa Barbadosa, a naš supertalenat je očitao lekciju levorukom Brazilcu Tijagu Monteiru rezultatom 6:2 i 6:1. Obojica su će u prvom kolu Australijan opena ukrstiti rekete sa Špancima, Troicki protiv malo poznatog 25-godišnjaka, trenutno 73. na ATP lestvici, Roberta Karbaljesa Baene, dok će Kecmanović imati daleko teži zadatak pošto će se nameriti Fernandu Verdasku. Uz ovu dvojicu broj predstavnika Srbije u muškom žrebu broj se popeo čak na sedam, pošto su u Melburnu još Novak Đoković, Janko Tipsarević, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Laslo Đere.

Izabrane vesti

NOVAK ĐOKOVIĆ OSVAJA TURNIR - 2,35

Što se tiče naših devojaka, Aleksandra Krunić će se ipak boriti sama u glavnom žrebu singla pošto je Ivana Jorović sinoć posustala u poslednjem, trećem kolu kvalifikacija. Čačanka je nakon preokreta poražena od Britanke Herijet Dart rezultatom 6:1, 3:6 i 1:6.

FOTO: Reuters


tagovi

Viktor TroickiMiomir KecmanovićIvana JorovićAustralian Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara