Kecmanović preslišao Umbera

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.07.19. | 09:23

Beogradski tinejdžer u četvrtfinalu ATP turnira u Atlanti gde ga večeras čeka domaći as Tejlor Fric

Miomir Kecmanović ovih dana u Atlanti (tvrda podloga, nagradni fond 694.995 $) prikazuje možda i najbolje igre u sezoni. Nakon što je u prvom kolu bio bolji od rekovalescenta, nekadašnjeg Top 10 igrača, Amerikanca Džeka Soka pred 19-godišnjim Beograđaninom je sinoć pao još jedan kvalitetan protivnik. U pitanju je talentovani, dve godine stariji Francuz, Igo Umber koji je preslišan u dva lagana seta - 6:2 i 6:2.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

U meču koji je trajao 77 minuta srpski Dejvis kup reprezentativac je zabeležio tri brejka iz sedam prilika, dok je Umber, nama poznat po tome što je ove godine igrao protiv Novaka Đokovića na Vimbldonu, bio stopostotan, ali nedovoljno dobar - 1 od 1.

Večeras se Kecmanović, koji je prodorom u četvrtfinale obezbedio 45 ATP poena u 20.330 dolara novčane nagrade, sastaje se sa Tejlorom Fricom. Domaći as, ujedno i drugi nosilac, trenutno je 32. na svetskoj listi i drugi put se sa njim sastaje. Talentovani, 21-godišnji Amerikanac je blagi favorit, pre svega zato što je bolje plasiran, ali i zato što je slavio protiv Kecmanovića u ovogodišnjem odmeravanju u Njuportu, kada je uspeo da preokrene, takođe u četvrtfinalu. Mi očekujemo napet meč, ali ni eventaulna pobeda našeg tenisera ne pripada "domenu naučne fanstastike". Ovaj susret je predviđen da počne od 20 časova po lokalnom, odnosno od 02.00 po srednjoevropskom vremenu.

Za večeras u Atlanti su predviđeni i ostali susreti četvrtfinala, počev od "australijskog derbija" između Aleksa de Minora i Bernarda Tomića koji počinje od 18 časova po "našem" vremenu. Ovo im je prvi međusobni susret i veliko je pitanje ko je zaista tu favorit. De Minor je fantastičan talenat, ali je već duže vreme u krizi rezultata, dok je Tomić priča za sebe i još jedna australijska "luda glava". Trenutno igra dobro pošto je motivisan kaznom koju je dobio na Vimbldonu zbog očiglednog otaljavanja meča prvog kola. Samo i samo zbog toga dajemo mu malu prednost.

Nakon njih dvojice na teren u najvećem gradu savezne države Džordžije izlaze Rajili Opelka i Danijel Evans. S obzirom da je u drugom kolu izbacio višestrukog šampiona i sunarodnika, Džona Iznera, ali i zbog toga što je ovaj turnir oduvek najbolje ležao snažnim serverima, 211 cm visoko Opelka je naš favorit. Ali, pre bi svakako pokušali sa tim da će biti taj-brejka.

Potencijalnog protivnika Kecmanovića u polufinalu dobijamo iz para Kameron Nori - Aleksej Popirin gde je Englez rođen u Južnoafričkoj Republici favorit. Kvota 1,75 na Norija je za nas dovoljna. 

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara