Nik Kirjos (©Reuters)
Nik Kirjos (©Reuters)

Kirjos i Garin kroz maratone do međusobnog duela

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 18:10

Australijanac "kao nov" u petom setu, Čileanac nadoknadio 0:2

Ništa od duela velikih prijatelja u četvrtfinalu Vimbldona, Nika Kirjosa i Aleksa De Minora. Australijski okršaj sprečio je Čileanac Kristijan Garin, koji je posle velikog preokreta eliminisao De Minora. Uspeo je da nadoknadi 0:2 i posle nešto više od četiri i po sata dođe do pobede 2:6, 5:7, 7:6 (7:3), 6:4, 7:6 (10:6), što je njegov najbolji rezultat u karijeri.

Maratonski duel odigrao je i Kirjos, koji je u takođe u pet setova eliminisao Brendona Nakašimu. Zablistao je Kirjos u odlučujućem setu i dozvolio Amerikancu samo dva gema - 4:6, 6:4, 7:6 (7:2), 3:6, 6:2.

Izabrane vesti

Treći Australijanac koji je igrao paralelno sa pomentom dvojicom, Džejson Kubler, ostavio je najslabiji utisak. Bez većih problema savladao ga je Tejlor Fric - 6:3, 6:1, 6:4 i sada čeka boljeg iz okršaja Rafe Nadala i Botika van de Zandšulpa.

Pobednici ovih četvrtfinalnih okršaja sastaće se u polufinalu.

Biće zanimljivo videti koliko Kirjos i Garin mogu posle iscrpljujućih mečeva, a posebno Australijanac koji ima problem s povredom ramena. Motiv mu, ipak, neće faliti jer je prvi put od 2014. među osam najboljih na prestižnom londonskom grend slemu, a ove godine igra sjajno na travi - 11 pobeda i tri poraza. Predstojeći duel biće prvi međusobni između čileanskog i australijskog tenisera, ali iskustvo je na strani Kirjosa. Danas je pokazao da ume da odigra i "hladne glave", koncentrisan isključivo na teren i svoju igru, pa ako to ponovi, možda i uspe da pomeri lestvicu ličnog uspeha na Vimbldonu.


tagovi

Kristijan GarinVimbldonNik Kirjos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara