Nik Kirjos (©AFP)
Nik Kirjos (©AFP)

Kirjos je gazda Vašingtona, prvi trofej posle tri godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.08.22. | 02:24

Ozi u finalu lako dobio Japanca Nišioku sa 2:0. Na šestom vezanom meču, nestašni dečko svetskog tenisa nije izgubio gem na svoj servis

Nestašni dečko svetskog tenisa, Nik Kirjos, na ovogodišnjem Vimbldonu najavio je da se uozbiljio, da više misli na beli sport. Igrao je finale najprestižnijeg turnira na svetu, poražen je u četiri seta od Novaka Đokovića, ali je u Londonu pokazao da ide ka svetskom vrhu.

Potvrdu dobre forme dokazao je u Vašingtonu. Posle tri godine je stigao do titule na turniru iz Serije 500 u američkoj prestonici. Posle dva sata i 22 minuta je dobio Japanca Jošihita Nišioku – 6:4, 6:3 i napravio dobru uvertiru pred US Open krajem meseca.

Izabrane vesti

Ozi, koji je pre ovog tunira bio tek 63. igrač sveta, došao je do sedmog trofeja u karijeri. Zanimljivo, pre tri godine je poslednji put slavio upravo u Vašingtonu. U finalu je bio bolji od Danila Medvedeva.

Ponedeljak, 18.00: (1,65) Kecmanović Van de Zandšulp (2,11)

Australijanac je već u prvom gemu na meču oduzeo servis Japancu i rutinski priveo prvi period igre kraju. Spasao je samo jednu brejk loptu u šestom gemu. Sličan scenario je bio i u drugom setu. Na startu je oduzeo servi Japancu i šesti vezani meč dobio bez izgbuljeng gema na svoj servis

Izašao sam sa velikom energijom i znao sam da imam iskustvo da dobijem ovo finale. Volim ovaj teren, odigrao sam mnogo dobrih mečeva ovde. Ja sam zaista, zaista zadovoljan kako sam odigrao ove nedelje. Za mene je to veoma emotivno, da vidim gde sam bio prošle godine, a gde sam sada. Velika transformacija. Bio sam na nekim zaista mračnim mestima i uspeo sam da to preokrenem. Ima toliko ljudi koji su mi pomogli da stignem ovde, ali sam i sebi pokazao ozbiljnu snagu. Samo da nastavim, istrajem i prođem kroz sve napore, budem još jači i osvajam turnire poput ovog”, rekao je Kirjos.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------


tagovi

ATP VašingtonATPNik Kirjos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara