(©Reuters)
(©Reuters)

Kokinakis i Kirjos šampioni Australijan opena

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.01.22. | 14:05

Sigurni servis prelomio pobednika

Nemaju predstavnika u završnici muškog singla, ali Australijanci imaju mnogo razloga da budu zadovoljni ovogodišnjem Australijan openu, pošto su prigrabili već dva trofeja. U ovom drugom nije bilo mogućnosti da bude drugačije, s obzirom da smo gledali domaćinski okršaj u finalu, u kojem su posle sat i po vremena borbe došli Tanasi Kokinasis i Nik Kirjos. Oni su u borbi za trofej na grend slemu savladali Metjua Ebdena i Maksa Pursela sa 7:5, 6:4.

U oba seta presudio je po jedan brejk pobednika. Kokinakis i Kirjos su oduzeli brejk protivnicima pri rezultatu 5:5 u prvom setu, a onda u narednom gemu iskoristili prvu set loptu.

Izabrane vesti

U drugom setu je bilo nešto drugačije. Pobednički dubl je napravio bejk pri rezultatu 3:3, a potom na 5:3 propustio meč loptu na servis protivnika. Ipak, to je bilo samo kratko odlaganje onoga što je usledilo u narednom gemu. Perfektnim servisom iskorišćena je druga meč lopta u ovom setu, pa je slavlje Kokinakisa i Kirjosa moglo da počne.

O tome kako su pobednici servirali govori i činjenica da Ebden i Pursel nisu imali nijednu brejk šansu, dok su Kokinakis i Kirjos iskoristili četiri od šest svojih šansi.



tagovi

Australijan openTanasi KokinakisNik Kirjos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara