""
""

Kraj bojkota dugog 14 godina: Uplakana Serena dobila ovacije u Indijan Velsu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.03.15. | 13:41

Najbolja teniserka sveta u izdanju kakvom je publika ne viđa često...

Vratila se. To što je pobedila manje je važno, u centar pažnje mečeva prvog kola turnira u Indijan Velsu Serena Vilijams dospela je ne toliko trijumfom nad Rumunkom Monikom Nikulesku, koliko usled činjenice da je na završila bojkot dug 14 godina prema turniru u ovom kalifornijskom gradu.

Serena je prilikom izlaska na teren nagrađena ovacijama publike, što je na nju delovalo emotivno, pa se rasplakala i pre početka meča. Možda ju je upravo taj nalet emocija usporio, pa je teže nego što se očekivalo probila u naredno kolo, iako je u izgubila za nju neuobičajeno veliki broj gemova - 7:5, 7:5.
„Ovo mi je jedan od najdražnih trenutaka u karijeri. Osećam se kao dam sam već osvojila ovaj turnir“, rekla je posle meča Serena Vilijams.

Izabrane vesti

Nju je na u Indijan Velsu aplauzima i pozdravila ista ona publika koja ju je pre 14 godina ispratila zvižducima sa finala protiv Belgijanke Kim Klajsters, smatrajući da joj je starija sestra Venus namerno predala polufinalni meč. Kasnije je Ričard Vilijams, otac najpoznatijih sestara u svetu tenisa tvrdio da su njegove ćerke izložene rasističkim povicima sa tribina, što je dovelo do bojkota, pa je Serena svesno preskočila čak 13 turnira u Indijan Velsu.

U međuvremenu je odigrala 651 meč i osvojila 55 trofeja, a sad će imati priliku za još jedan. Treći u pustinji, s obzirom da je pehar namenjen pobednici Indijan Velsa podizala 1999. i 2001. godine.

 


tagovi

WTA Indijan VelsSerena Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara