Kraj odmora za Novaka - kreće potera za No 1

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.10.18. | 14:42

Srpski teniser u utorak oko podneva na terenu u Šangaju protiv Šardija. Krajinović na Edmunda u ranim jutarnjim časovima

Rekorder po broju titula na mastersu u Šangaju Novak Đoković kreće u utorak od podneva ka novom, četvrtom peharu, ali i daljem prodoru ka prvom mestu na svetskoj lestvici.

RASPORED MEČEVA 4. DANA MASTERSA U ŠANGAJU (-6 Č.)

Izabrane vesti

"Hoću sebi da pružim priliku da završim godinu na prvoj poziciji! Zbog toga ću i preostale turnire igrati kao da su grend slemovi. Rafa se još drži, mada je povređen i veoma sam srećan što ima priliku da se borim za lidersko mesto", jasan je Srbin.

ATP TOP 4

1. RAFAEL NADAL (ŠPANIJA) 8.260 / BRANI 780 POENA
2. RODŽER FEDERER (ŠVAJCARSKA) 6.900 / BRANI 2.100
3. NOVAK ĐOKOVIĆ (SRBIJA) 6.445 / BRANI 0
4. H. M. DEL POTRO (ARGENTINA) 6.130 / BRANI 1.090

Trenutno čak četvorica tenisera mogu da završe na prvom mestu na kraju godine, a to su i naravno prava četiri na ATP listi - Nadal, Federer, Đoković i Del Potro. I kao što već svi znaju, samo srpski as nema niti jedan poen iz 2017. za odbranu, za razliku od rivala, te s obzirom na formu u kojoj se nalazi, glavni je favorit da se vrati na mesto koje je izgubio pred sam kraj 2016. od Endija Marija.

A uspon ka broju 1 iz Šangaja kreće od drugog kola i Žeremija Šardija. Stari su znanci Novak i iskusni Francuz, jer će im ovo biti čak 12. međusobni susret. Šardi je jedan u nizu tenisera koji nikada nisu slavili nad srpskim asom i tako će ostati i nakon ovog susreta. S obzirom na Noletovu formu, verujemo u brzu pobedu u meču koji bi trebalo da počne sutra u podne po srednjoevropskom vremenu.

Nekoliko sati pre Đokovića u utorak na teren u, do pre koju deceniju, možda i godinu najmnogoljudijem gradu najmnogoljudnije zemlje sveta istrčava naš drugi reket. Filip Krajinović će imati veom težak, ali i lep zadatak da se osveti Kajlu Edmundu koji je prošli petak uspeo da savlada nejgovog saborca iz Dejvis kup reprezentacije, Dušana Lajovića u čevrtfinalu turnira u Pekingu. Biće ovo prvo odmeravanje Somborca i momka rođenog u Južnoafričkoj Republici, a  očekujemo ipak pobedu Engleza, koji je u odličnoj formi. Vetujemo pak u jak otpor našeg predstavnika koji je u kineskoj prestonici pokazao da je možda na pragu izlaska iz već poduže krize.

Titulu u Šangaju i 1.000 ATP poena brani Rodžer Federer, dok prošlogodišnji vicešampion, Rafael Nadal ne učestvuje zbog povrede kolena.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Starsport


tagovi

Filip KrajinovićMasters Šangaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara