Kraj za Viktora i Janka u Bangkoku

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.02.19. | 12:24

Srpski teniseri doživeli poraze u osmini finala tajlandskog čelendžera

Srbija je danas ostala bez oba predstavnika na čelendžeru u Bankgoku. Poraze u prestonici Tajlanda u osmini finala pretrpela su dva dobra prijatelja i saborca iz Dejvis kup reperezentacije, Janko Tipsarević i Viktor Troicki.

Tipsa, koji se vraća ove sezone korak po korak na tur nakon godinu i po dana pauze zbog povreda i zdravstvenih problema, nije mogao da se izbori sa snažnim Australijancem Džejmsom Dakvortom koji je slavio nakon preokreta sa 4:6, 6:3 i 6:2. Srpski as i pored ovog poraza ipak mora biti zadovoljan jer je zabeležio prve trijumfe nakon US Opena 2017. kada je u prvom kolu bio bolji od još jednom Australijanca, Tanasea Kokinakisa. Dakvort će se za prodor u polufinale boriti sa Amerikanca Džeja Si Aragona.

Izabrane vesti

Troicki je odigrao slabo protiv Goa Soede koji je bio bolji u dva seta rezultatom 6:0 i 6:4. Japanac će u četvrtfinalu ukrstiti rekete sa Henrijem Laksonenom. Ovo će mu biti treće odmeravanje sa Švajcarcem i trenutno je 1-1 mada su poslednji put odigrali još 2014. Laksonen je trenutno 146. na svetu, a Soeda 212. Iskusni 34-godišnjak iz Tokija neće se lako predati, a koliko mu odgovaraju uslovi u Bangkoku vidi se po tome što još nije izgubio set, te se može očekivati da u meču za polufinale pruži jak otpor, te verujemo u odlazak gemova u plus.

U preostala dva četvrtfinala očekujemo interesantne borbe. Pre svega u meču Dudija Sele i Tobijasa Kamkea. Izraelac, trenutno 223. na svetu je favorit sa kvotom 1,50, te bi ovde valjalo pojuriti koeficijent 2,41 na Nemca, 205. reketa sveta.Jer njegova pobeda nikako ne bi predstavljala iznenađenje.

Rezzime završavamo jednim azijskim duelom između Kvon Sun Vua i Aratea Ita, gde se očekuje pobeda Južnokorejca, to jest prvopomenutog.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Viktor TroickiJanko Tipsarević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara