Krajinović osvetio Đerea, kraj za Krunićevu

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.01.19. | 10:04

Srpski tenis sada ima samo jednog predstavnika u trećem kolu Australijan opena, pošto se čeka Đoković

Filip Krajinović je uspeo da se plasira u treće kolo Australijan opena, dok je Aleksandra Krunić zaustavljena te više nemamo niti jednu predstavnicu na prvom grend slemu sezonu.

As iz Sombora je u tri seta, ali nakon velike, amltene trosatne borbe sa dva taj-brejka uspeo da se osveti nezgodnom Rusu Jevgeniju Donskoju koji je u prvoj rundi savladao našeg Lasla Đerea, rezultatom 6:5 , 7:6 (8), 7:6 (2). Ovo je Krajinoviću najvćei upseh u kaijjeri kada su u pitanju četiri najveća teniska turnira, a za prodor u osminu finala će imati zaista težak zadatak pošto ide na jednog od najboljih na svetu, naročito na tvrdoj podlozi kakva je na Australijan openu, Bornu Ćorića. Hrvat je u tri seta u drugom kolu savladao sve boljeg Mađara Martona Fučoviča.

Izabrane vesti

Samo dan nakon eliminacije u dublu, naša najbolja igračica Aleksandra Krunić je isto doživela u drugom kolu singla. Nju je lagano u dva seta, rezultatom 6:2 i 6:3 savladala odlična Kineskinja, 21. nositeljka turnira, Ćijang Vang.

Pored Krajinovičća jedini preostali predstavnik srpskog tenisa na prvom grend slemu sezone je Novak Đoković kojeg ovog jutra očekuje 23. susret sa starim rivalom, Francuzom Žoom Vilfredom Congom.

FOTO: Reuters

 


tagovi

Filip KrajinovićAleksandra KrunićAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara