Filip Krajinović (©Reuters)
Filip Krajinović (©Reuters)

Krajinović posle maratona došao do prve pobede na Vilmbldonu u karijeri

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 20:37

Srpski teniser savladao Jiržije Lehečku i plasirao se u drugo kolo najstarijeg teniskog turnira

Sa ivice ambisa, do prve pobede na Vimbldonu. Filip Krajinović je posle skoro četiri časa borbe (tri sata i 51 minut) savladao 72. tenisera sveta Jiržija Lehečku i plasirao se u drugo kolo londonskog Grend slem turnira - 3:2 (5:7, 6:4, 6:7, 7:6, 6:4).

Češki teniser je u četvrtom setu bio na pragu trijumfa. Servirao je za pobedu, ali je Krajinović bio najbolji kada je bilo najteže. Uzeo je brejk, potom kroz taj-brejk poravnao u setovima i onda u odlučujućem došao do prve pobede na najstarijem i najprestižnijem teniskom takmičenju. Naredni rival će mu biti Nik Kirjos koji je savladao domaće tenisera Pola Džaba (3:2).

Izabrane vesti

Igrao je Krajinović sa puno oscijalcija. Imao je problema sa servisom tokom prvog seta, da bi Lehečka u borbi za 12. gem stigao do brejka i prednosti posle 41 minuta.

Loše je naš teniser počeo i drugi set, izgubio servis već u drugom gemu, ali odmah uzvratio istom merom. Iskoristio je i prvu narednu priliku za brejk i preokrenuo u drugom setu. Poveo potom sa 5:4, servirao za izjednačenje u setovima i iskoristio drugu priliku da to uradi.

Počeo je treći set brejkom, ali je Lehečka ubrzo odgovorio. Oduzeo je potom još jednom servis Filipu i poveo sa 4:2. Uzvratio je Krajinović brejkom, a na kraju se otišlo u taj-brejk. U finišu neizvesne borbe Čeh je vezao dva poena na protivnikov servis i potom iskoristio prvu priliku da vrati prednost u setovima.

Nije bilo brejkova u četvrtom setu, a onda je 72. reket planete u najboljem mogućem trenutku došao do gema na Filipov servis. Poveo je sa 5:4 i imao lopticu u svojim rukama za pobedu. Trgnuo se Krajinović i uzvratio brejkom za novo poravnanje, a potom se ponovo otišlo u taj-brejk. Ovoga puta Krajinović je bio sigurniji, mada se ponovo vodila neizvesna borba. Imao je dve set lopte i drugu uspeo da iskoristi - 2:2.

Kada je sredinom odlučujućeg seta oduzeo protivniku servis i poveo sa 3:2, delovalo je da je Filip na putu preokreta. Lehečka se nije dao predati, pa je ekspresno vratio brejk. Ipak, poklekao je u borbi za deveti gem. Krajinović je došao u priliku da servira za pobedu i uz samo jedan izgubljen poen stigao do drugog kola Vimbldona.



tagovi

Filip KrajinovićVimbldonATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara