Krajinović rastura! Sad se čeka Nadal...

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.19. | 20:38

Srbin u osmini finala Indijan Velsa

Filip Krajinović nastavlja da blista na turniru iz serije 1.000 u Indijan Velsu!

Srpski teniser se večeras palsirao u osminu finala prvog mastersa u sezoni pošto je deklasirao ruskog takmičara Danila Medvedeva. Krajinović je posle pobede nad Gofanom očitao lekciju i 15. teniseru sveta pošto ga je rasturio 6:3, 6:2.

Izabrane vesti

Filip je vezao treću pobedu u Indijan Velsu i sada u osamini finala čeka boljeg iz duela Rafaela Nadala i Argentinca Švarcmana.

Srpski igrač je večeras pružio jednu od boljih partija u karijeri. Od poečtka do kraja je dominirao i diktirao tempo. U orvom servis gemu je bio ubeljiv, u drugom je pokazao mentalnu snagu spasivši dve brejk lopte. Nastavio je Krajinović sa sigrunim servis gemovima dok se Medvedev sve više mučio i popustio je pod pritiskom u osmom gemu. Rus je asom, pa maratonskim poenom spasao prve dve brejk lopte, a potom i treću novim as udarcem. Ali kod četvrte već nije mogao ništa i pogrešio je... Filip je iskoristio treću od tri set lopte i poveo.

Koliko je osvajanje prvog seta značilo našem igraču i psihički dotuklo Rusa, pokazao je već prvi gem u drugom setu. Filip je odmah naravio brejk, a onda bez izgubljenog poena poveo 2:0 u gemovima. Nastavio je Srbin sa sjajnim sevisima, napravio još jedan brejk u petom gemu i tada je sve bilo gotovo. Imao je tri meč lopte na servis Medvedeva, nije ih iskoristio, ali jeste četvrtu na svoj servis i plasirao se u osminu finala.

Krajinović je bio bolji u prvom servisu, ali čini se da je razliku napravila stabilnost na drugom servisu na kojem je Rus pucao...

(FOTO: Reuters)


tagovi

Filip KrajinovićATP Indijan VelsDanil MedvedevATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara