Krajinović u dva seta izbacio Ćorića, finale na vidiku

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.04.19. | 14:51

U Budimpešti 6:4, 7:5

Do glavnog žreba kroz kvalifikacije, a onda eksplozija 27-godišnjeg srpskog tenisera. Filip Krajinović je posle pobeda nad Andreasom Sepijem i Raduom Albotom napravio i svoj najveći podvig na turniru u Budimpešti savladavši drugog nosioca na turniru u Mađarskoj Bornu Ćorića sa 2:0, po setovima 6:4, 7:5.

Krajinović se tako Ćoriću donekle osvetio za poraz na Otvorenom prvenstvu Australije početkom 2019. godine. I što mnogo bitnije sebi značajno podigao samopouzdanje pobedom nad 15. teniserom na ATP listi. Podsetimo, Krajinović je tek 105. na svetu, ali se ta razlika danas nije videla. Naprotiv.

Izabrane vesti

Nakon Ćorićevog brejka za vođstvo od 4:2 osvojio je Krajinović četiri uzastopna gema i prvi set. Mnogo velikodušniji su rivali bili pri servisu u drugom setu – u prva četiri gema viđeni su brejkovi, pa je pobednik odlučen nešto kasnije. Prvo je Krajinović u 10. gemu spasio tri set lopte, a zatim u 11. napravio brejk za odlučujuće vođstvo.

Protivnik u borbi za finale biće mu 49. teniser sveta Pjer-Igo Erber, koji je eliminisao domaćeg takmičara Atilu Balaša sa 6:3, 6:4. Njih dvojica su se ove godine sastali na Mastersu u Majamiju, a Krajinović je slavio sa 6:4, 6:4.

Sad navijamo za Lasla Đerea. Od 16.35 igra protiv Nikoloza Bazilašvilija.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Filip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara