Kralj pariske šljake

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.06.18. | 17:53

Španac ubedljivo stigao do 11. trofeja na Rolan Garosu

Rafael Nadal je apsolutni vladar pariske šljake, jer niko pre njega, a veliko pitanje da li će neko nakon njega, biti u stanju da uspostavi ovakvu dominaciju na čuvenom Rolan Garosu. Fantastični Španac bez većih problema je nadigrao Austrijanca Dominika Tima u finalu i domogao se 11. trofeja na Otvorenom prvenstvu Francuske u karijeri, čime je dodatno pomerio lestvicu svoje apsolutne vladavine u glavnom gradu Francuske - 3:0 (6:4, 6:3, 6:2).

Nadal je čitav posao rešio za nešto više od dva i po sata, a koliko je bio siguran u svoju igru govori i podatak da je samo jednom izgubio svoj servis i to na samom startu meča, pri rezultatu 2:0 u gemovima. Tim je ujedno i najveće šanse za ostajenje seta imao baš u tom prvom, kada se držao do rezultata 5:4, ali je onda usledio brejk.

Izabrane vesti

Austrijanac je servis izgubio već na startu drugog seta, a slično mu se dogodilo i na početku trećeg, nakon čega više nije bilo povratka.

Nadalu je ovo bila 17. grend slem titula. Dominaciju na Rolan Garosu započeo je još 2005. godine, a do danas samo je tri nije osvajao trofej. Jedan od onih koji su barem na kratko prekinuli njegovu dominaciju, bio je Novak Đoković 2016. godine. To je u međuvremenu uspevalo i Rodžeru Federeru, odnosno Stenu Vavrinki.

Ne može se reći da je Tim odigrao loš meč, već naprotiv, o njegovom nastupu govori i broj provedenih minuta na terenu. Nadala je uspeo da zaustavi pre mesec dana u Madridu, kada je prekinuo niz Španca od 21 uzastopne pobede na šljaci. To je sasvim sigurno motivisalo jednog od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta da se maksimalno spremi i u ovom trenutku izvuče najbolje od sebe u borbi za 11. trofej.

Više grend slemova od Nadala u ovom trenutku ima samo Rodžer Federer (20), ali je to više nego dostižan cilj, s obzirom da je Švajcarac pet godina stariji.

Foto: Action images


tagovi

Rafael NadalDominik TimRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara