Lajović ispao, Čilićev servis je bio nepremostiva prepreka

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.19. | 00:03

Srpski teniser završio učešće na truniru u Indijan Velsu

Polovičan učinak srpskih tenisera večeras na truniru u Indijan velsu.

Učinak Filipa Krajinovića, nije ponovio njegov kolega iz reprezentacije Dušan Lajović. Srpski teniser je u drugom kolu turnira iz serije 1.000 poražen od Marina Čilića iz Hrvatske, rezultatom 3:6, 4:6.

Izabrane vesti

Ključ Čilićeve pobede je bio u jednom od njegovih najjačlih oružja – servisu. Hrvat je mnogo bolje servirao od Srbina. Bio je bolji u asovima (3:1), duplim greškama (1:2), ubačenom prbvom servisu (75% - 56%), procentu osvojenih poena na prvi servis (78% - 56... Već na startu je krenuo furiozno bez izgubljenog poena na svoj servis, a potom je napravio prvi brejk. Lagano je osvojio i drugi servis gem za 3:0, a onda novim brejkom poptuno ubio Lajovićevu nadu o osvajanju seta. I to pošto je iskoristio tek četvrtu brejk loptu u gemu.

Uspeo je Lajović da vrati jedan brejk, potom i da smanji na 2:4, ali Čilić je kasnije odirgao još jedan servis gem bez izgubljenog poena. Ogromna borba se vodila u osmom gemu kada je Lajović servirao. Čak sedam puta je Srbin spasao set loptu za Čilića, uspeo da osvoji gem, ali je Hrvat na svoj sevris bio neumoljiv.

U drugom setu je vođena izjednačenija bitka. Čilić je napravio brejk u trećem gemu, Lajović je uzvratio istom merom u sledećem. Igralo se poen za poen i gem za gem do sredine seta. Lajović je odigrao očajan servis gem, osvojio samo jedan poen, Čilić iskoristio prvu brejk loptu i poveo 4:3.

Lajović je poslednji voz propustio u desetom gemu kada je Čilić servirao za pobedu. Imao je tri brejk lopte i nije ih iskoristio. Čilić jeste drugu meč loptu i prošao je u treće kolo.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Marin ČilićDušan LajovićATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara