Lajović se priključio Đereu u polufinalu Umaga

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.19. | 23:15

Srpski teniser posle preokreta savladao Aljaža Bedenea

Nije bilo lako ni Dušanu Lajoviću u četvrtfinalu Umaga, ali je i on nakon tri seta uspeo da se izbori za mesto među četiri najbolja. Slovenac, Aljaž Bedene, pružio je odličan otpor, dobio prvi set, ali je na kraju morao da pruži ruku našem teniseru, 2:1 (5:7, 6:3, 6:3).

Prvi set doneo bio je neverovatno zanimljiv. Započeo je po brejkom na obe strane, nakon čega su teniseri uspevali da zadrže servis sve do pred sam kraj seta. U osmom gemu, Dušan Lajović uspeo je da napravi brejk i da povede sa 5:3, ali nije uspeo da ga potvrdi u narednom gemu i Bedene je vrlo brzo došao do 5:5. Da stvar bude još gora, srpski teniser je u narednom servis gemu ponovo dopustio brejk protivniku, što Slovenac nije propustio da iskoristi i set dobije rezultatom 7:5.

Izabrane vesti

Start drugog seta nije doneo previše uzbuđenja, ali je sredinom ovog dela igre bilo izuzetno zanimljivo. Do brejka je prvi došao Lajović, ali ponovo nije uspeo da potvrdi brejk u narednom gemu. No, ponovo je uzeo servis protivniku gem kasnije, ali je ovaj put, ruku na srce uz dosta muke i čak tri spašene brejk lopte, dobio ovaj set rezultatom 6:3.

Na startu trećeg seta, u trećem gemu, Lajović je došao do brejka i uspevao je da ga sačuva, napravi još jedan brejk i slavi pobedu u tri seta. Aljaž Bedene nije uspeo da se vrati u ovaj meč.

Lajović će u polufinalu igrati protiv pobednika meča između Argentinca Fakunda Banjisa i Italijana Salvatorea Karuza.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara