Lajović stao pred pobedom karijere...

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.05.18. | 18:10

Drugi nosilac napravio preokret protiv srpskog tenisera

Dušan Lajović je bio na pragu najveće pobede u karijeri i trećeg kola Rolan Garosa, ali nije izdržao do kraja... Posle vođstva od 2:1 u setovima protiv drugog nosioca Aleksandra Zvereva, poražen je 6:2, 5:7, 6:4, 1:6, 2:6.

Lajović je veliku borbu najavio sjajnom igrom u prvom setu u kojem je počistio Nemca. U prvom gemu je napravio brejk, pa u sedmom još jedan, pri tome dozvolivši rivalu šansu za brejk tek u poslednjem gemu. Odlično je Dušan počeo i drugi set. Spasao je nekoliko brejk lopti i potom oduzeo servis rivalu za 3:1 Međutim, nije uspeo da materijalizuje tu prednost. Zverev je počeo bolje da se brani i sigurnije da napada pa je nanizao tri gema za vođstvo. Lajović je nekako uspeo da prekine tu seriju, ali u 12. gemu je loše servirao i omogućio favoritu izjednačenje u setovima.

Izabrane vesti

Prokockana šansa u drugom setu nije ostavila traga na Lajoviću za treći set. Popravio je  servis, prvi došao do brejka, ali je Nemac uzrvatio ribrejkom u četvrtom gemu. Ipak, bilo je očigledno da Srbin igra bolje i u sedmom gemu je slomio srevis Zvereva i zadržao prednost do kraja seta. Zverev se nije predavao i u setu za opstanak je okrenuo stavri u svoju korist kada je u četvrtom gemu oduzeo servis Lajoviću. Srbin nije hteo da troši energiju i da juri nedostižnu prednost rivala, već se pripremio za veliku bitku u petom setu.

Ali izjednačenje je potpuno diglo Zvereva koji je u petom setu odigrao savršeno. Nemac je diktirao ritam, pogađao vinere dok srpskom teniseru ništa nije polazilo za rukom i posle dva izgubljena brejka je kapitulirao.

Zverev će u trećem kolu igrati protiv bosanskog takmičara Damira Džumhura.

(FOTO: Action images)


tagovi

Dušan LajovićAleksandar Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara