Laslo ponovo bolji od Ože-Alijasima i na pragu Top 30

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.03.19. | 08:03

Naš teniser u polufinalu ATP turnira u Sao Paulu gde ga čeka Gvido Pelja

Južnoamrička pozno leto strašno prija Laslu Đereu. Nakon što je prošle sedmice osvojio prvi ATP turnir u karijeri, i to kategorije 500 u Rio de Žaneiru, nastavio je sa odličnim partijama i u najvećem gradu Brazila zabeleživši osmi trijumf u nizu.

Naš as je sinoć uspeo da se plasira u polufinale u Sao Paolu (šljaka na otvorenom, 618.810 $) pošto je savladao momka od kojeg je bio bolji  baš u bobri za pehar u Riju, Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 2:1, po setovima 6:2, 3:6 i 6:3. Srpski teniser je ostao jedini u žrebu sa peharom u karijeri, što znači da mu se smeši i drugi uzastopni. A plasmanom u polufinale je sakupio novih 90 ATP poena te je blizu Top 30 na svetskoj lestvici, pošto je trenutno 37.

Izabrane vesti

Naredni protivnik mu je treći nosilac Gvido Pelja. Levoruki Argentinac će pokušati da stigne do šestog ATP finala, a do sada nikada nije podigao pehar. Biće to njihov treći susret i verujemo u nastavak niza momčine iz Sente, koji je slavio prošle godine i to na istoj podlozi na čelendžeru u Češkoj. Argentinci su, kao i većina latino igrača, majstori igre na šljaci, tako da valja očekivati napetu borbu.

U drugom polufinalu sastaju se dva Kristijana,  Čileanac Garin i Norvežanin Rud. I njima je to prvo odmeravanje, ali pošto su sličnog teniskog znanja i ovde valja predvodeti da će doći gemovi u plusu.

***kvota su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Laslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara