Loše vesti iz Brizbejna: Nadal se povukao, a Mari i Kecmanović izgubili

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.01.19. | 12:17

Dvojici velikih asova povrede i dalje stvraju velike probleme. Mladog Srbina zaustavio nešto stariji i daleko poznatiji Crnogorac

Rafael Nadal nije uspeo ni da započne turnir u Brizbejnu, a Endi Mari možda bolje i da nije otvarao ovu 2019. Razlog kod oba su problemi sa povredama koje vuku duže vreme.

Španac je objavio na konferenciji za medije da ipak neće učestvovati na ovom turniru, pošto i dalje oseća bol u butini zbog koje je i skratio minulu sezonu. Cilj mu je da bude što spremniji za nadolazeći Australijan open, te ne želi da rizikuje dužu pauzu ukoliko dođe do komplikacija. Sve u svemu, nije dobro.

Izabrane vesti

Kod Marija je problem, čini se, još veći  pošto je u jutrošnjem porazu u drugom kolu od mladog Rusa Danila Medvedeva, koji je slavio sa 7:5 i 6:2, delovalo kao da i dalje ima velikih problema sa kretanjem, Uzrok tome je kuk koji nikako da se zaleči i pored operacije i dugačke, jednogodišnje pauze. Škot se nakon pobede u prvom kolu požalio da bolovi nisu nestali i da je veliko pitanje kako će se situacija dalje odvijati. Štaviše, lekar koji ga je operisao i prati situaciju, Džon Odonel je izrazio skepticizam da bi nekadašnji prvi reket sveta u dogledno vreme mogao da se vrati na staze stare slave.

A naš najtalentovaniji teniser, Miomir Kecmanović je takođe završio učešće na ATP 250 turniru u Brizbejnu pošrto ga je u dva seta, sa 6:3 i 7:6 (2) savladao kanadski Crnogorac, Miloš Raonić. Pobednik ovog duela za proboj u polufinale upravo igra protiv Medvedeva.

OSMINA FINALA
(1,40) Tsonga - Taro (2,70)
ČETVRTFINALE
(1,45) Šardi - Učijama (2,55)
(1,65) Nišikori - Dimitrov (2,11)

Medvedev - Raonić 

* Kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Rafael NadalMiomir KecmanovićATP BrizbejnEndi Mari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara