Majstorski preokret Krajinovića protiv Čekinata

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.01.19. | 10:24

Srpski teniser u prvom kolu Australijan opena izbacio nakon paklene borbe u pet setova Italijana Marka Čekinata. Sledeći protivnik mu je Jevgenij Donskoj koji je bio bolji od Đerea

Herojski je odigrao Filip Krajinović u prvom kolu Australijan opena nakon što je bio na samoj granici poraza i to protiv 17. nosioca, Marka Čekinata. Italijan je vodio sa 2:0 u setovima servirao na 5:4 za trijumf, ali je onda usledio neverovatan preokret i pobeda našeg tenisera s rezlutatom 4:6, 0:6, 6:1, 7:6 (8), 6:4. Ovo mu je, kao i Aleksandri Krunić prva pobeda u singlu na Australijan openu.

Zanimljivo je da susret nije bio previše dugačak iako je vođena velika borba te je dogurao "samo" do dva sata i 44 minuta. 

Izabrane vesti

Ključ uspeha srpskog Dejvis kup reprezentativca je bio paklen servis iz kojeg je ispalio 20 asova, a pritom je osvojio impresivnih 82 posto poena na prvi servis. Protiv ovakvih brojki ni mnogo bolji teniseri od Čekinata, nama poznatog najviše po tome što je minule godine izbacio Đokovića sa Rolan Garosa, ne bi mogli da se izbore.

Krajinović će u drugom kolu imati priliku da se osveti Rusu Jevgeniju Donskoju koji je izbacio još jednog našeg reprezentativca, Lasla Đerea.

FOTO: Reuters


tagovi

Filip KrajinovićAustralijan openMarko Čekinato

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara