Maša i Aleksandra su OUT, mame Serena i Vika nastupaju

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.03.18. | 13:10

Šarapova i Krunićeva poražene već u prvom kolu Indijan Velsa. Najbolja teniserka današnjice i beloruska zvezda vraćaju se večeras nakon porodiljskog odsustva, odnosno pauze zbog borbe za starateljstvo

Dve devojke koje su rođene i odrasle u Rusiji, s tiim da jedna brani našu zastavu, Marija Šarapova i Aleksandra Krunić ispale su već na stratu prestižnog turnira WTA premijer kategorije u Indijan Velsu. Ruskinju je neočekivano noćas izbacila Japanka Naomi Osaka sa 6:4, 6:4, dok je Srpkinja pala u boju sa Rumunkom Irinom Kornelija Begu nakon osvajanja prvog seta, rezultatom 6:3, 4:6 i 6:1.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 05:20 7786 WTA Azarenka V. - Watson H. ki 2 2,41
Čet 21:05 7799 WTA Sasnovich A. - Linette M. tb da 3,25
Pet 04:05 7803 WTA Williams S. - Diyas Z. ug1s 10+ 2,19
Čet 22:20 8113 WTA P Olar/Savc - Bond/Krun vg 2 2,35
Ukupna kvota40,31

Izabrane vesti

Aleksandra Krunić nastavlja sa borbama u Koačela dolini, ali u ženskog dublu gde je već večeras, u paru sa odličnom Ukrajinkom Katerinom Bondarenko, sa kojom je imala zapažene nastupe ove godine u Dohi i Melburnu, očekuje susret prvog kola protiv rumunsko/ukrajinske kombinacije Raluka Olaru-Olga Savčuk. Po plasmanu igračica i isksustvu očekuje nas napet meč, sa mnogo gemova.

Nama, zaljubljenicima u sportsko klađenje ipak je u fokusu singl konkurencija u kojoj ženski deo žreba u Indijan Velsu večeras zatvara prvu rundu - i to kako! Povratkom Serene Vilijams! Novopečena mama je već odigrala par javnih mečeva, ali večerašnji predstavlja njen definitivni povratak na WTA tur nakon porodiljskog odsutva. Prva protivnica joj je Zarina Dijas koju je baš pobeđivala i u Indijan Verlsu i na narednom turniru, u Majamiju gde su uslovi približni. A to znači da je jasno ko je favorit, mada treba imati na umu da Amerikanka dugo nije igrala i da sigurno nije u top formi.

Još jedna "super mama", Viktorija Azarenka se večeras, takođe nakon dužeg odustva sa WTA tura vraća duelom sa Heder Votson. Britanka je pet puta pala u isto toliko duela sa Beloruskinjom, koja je pak poznata po tome što se teško vraća u formu, slično Novaku Đokoviću. Naime, ona se proteklih meseci borila na sudu u Kaliforniji za starateljstvo nad sinom nakon burnog razvoda, tako da nije dugo ni trenirala. Uprao zato je ovde možda dobra prilika da se pojuri iznenađenje za šta MOZZART plaća kvotom 2,41.

Iz ženskog dela večerašnjeg žreba izdvajamo još jedan susret, koji bi mogao biti interesantan, to jest napet. U pitanju je meč odlične Beloruskinje Aljaksandre Sasnovič i prilično solidne Poljakinje Magde Linet. Sanovičeva vodi u međusobnim duelima, ali bi Linet mogla da joj napravi problem.

WTA turnir u Indijan Velsu igra se na otvorenom na tvrdoj, prilično sporoj podlozi za nagradni fond od 7.972.532 dolara, a kompletan raspored večerašnjih mečeva potražite na LINKU (+9 časova).

foto: Action Images


tagovi

Serena VilijamsAleksandra KrunićWTAIndijan VelsMaraija ŠarapovaViktorija Azarenkasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara