(©Reuters)
(©Reuters)

Medvedev upisao 15. titulu, Šapovalov zapeo posle prvog seta

Vreme čitanja: 1min | ned. 30.10.22. | 16:29

Rus podigao trofej u Beču

Sa trofejom preko ramena Danil Medvedev stiže na masters u Pariz.

Ruski teniser je osvojio Beč i podigao 15. pobednički pehar u karijeri, a drugi u 2022. godini. Iako je Denis Šapovalov dobio prvi set, u nastavku je zapeo, nije uspevao da „probije“ Medvedevu igru sa osnovne linije i morao je da potpiše kapitulaciju.

Izabrane vesti

Kada je osvojio drugi, Medvedev je pregazio Šapovalova u trećem setu – 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).

Kanađanin je mnogo bolje otvorio meč, napravio je brzo dva brejka i poveo sa 4:1. Posle toga je Rus počeo da podiže nivo igre, jedan brejk je uspeo da vrati, ali prekasno je bilo da bi se vratio u borbu za prvi set. Ali, bila je to naznaka onog što će uslediti kasnije.

Medvedev je na 2:1 u drugom setu oduzeo servis Šapovalovu, da bi se u narednom gemu odbranio od totalne ofanzive Kanađanina, koji je propustio četiri brejk lopte. Međutim, što nije uspeo tada, Denis je učinio kasnije, oduzeo je servis Danilu, došao na 3:4 i servirao, a onda mu se dogodio najgori mogući scenario – izgubio je svoj gem. Tu prednost je Medvedev sačuvao do kraja i uveo meč u treći set.

A, tu nije bilo neizvesnosti. Šapovalov je dobio prvi gem, a Medvedev pet narednih. Istina, trebalo mu je čak sedam meč lopti da bi naterao Kanađanina da potpiše poraz, ali trofej je završio u rukama ruskog tenisera.

 


tagovi

Danil MedvedevDenis Šapovalovatp beč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara