(©Reuters)
(©Reuters)

Mladi Korda je bio hokejaš dok nije pogledao Đokovićev meč u Njujorku

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 14:16

Preusmerio ga duel Novaka i Stepaneka na US openu 2009.

Priča svet tenisa o Sebastijanu Kordi, još jednom mladom lavu koji je skrenuo pažnju na sebe na početku nove sezone.

Posle plasmana u finale turnira u Adelajdu, gde je pošteno namučio Novaka Đokovića, ali izgubio, Korda je danas izborio plasman u četvrtfinale Australijan opena.

Izabrane vesti

Na putu do tog uspeha Amerikanac češkog porekla je u prethodnoj rundi eliminisao Danila Medvedeva, danas Huberta Hurkača i time je sebe predstavio kao kredibilnog kandidata da ide čak do finala.

A, sve je moglo da bude drugačija da nije kao devetogodišnjak pogledao jedan meč Novaka Đokovića. Do tog dana Sebastijan Korda nije bio ni zainteresovan za tenis, nego je trenirao hokej.

Trenirao sam hokej dok nisam napunio deset godina. Imali smo stvarno dobar tim, uvek su najbolji dečaci bili kod nas. Bili smo broj jedan u SAD. Nekoliko momaka je stiglo i do NHL lige“, prisećao se Korda posle pobede nad Hurkačom.

Da bi onda leta 2009. sa nepunih deset godina otišao na US open sa ocem Petrom Kordom, nekada drugim teniserom sveta.

Otišao sam sa ocem i sa Radekom Štepanekom 2009. godine na US open. Radek je na Artur Eš stadionu igrao tog dana sa Novakom Đokovićem. Meč se igrao u 10.30 uveče, a tribine su bile krcate. Sutradan sam rekao ocu da želim da igram tenis. Zaljubio sam se u taj sport, atmosferu na tribinama, tu mentalnu borbu između igrača. Ostalo je istorija“.

Tada je Đoković, nenamerno, inspirisao mladog Sebastijana da uzme reket u ruke, a pre nekoliko dana mu je pobedom u Adelajdu dao još jednu lekciju, koju Korda primenjuje na Australijan openu.

„Mislim da sam stvarno dobar u zaboravljanju loših stvari, u učenju iz grešaka, što kasnije primenjujem u mečevima. Naučio sam iz nekih poraza od Nadala, od neiskorišćene meč lopte protiv Đokovića. Mislim da mi je sve to zaista pomoglo, pogotovo u prošlom kolu protiv Medvedeva, da taj-brejk završim pobednički. Bitno je ostati pozitivan, strpljiv, učiti iz svih procesa“, objasnio je Sebastijan Korda, koji će u četvrtfinalu Australijan opena igrati protiv Karena Hačanova


tagovi

Sebastijan KordaAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara