Monte Karlo očekuje srpsko polufinale, Lajović je odradio svoj deo posla

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.19. | 12:54

Duci u dva seta bolji od Sonega, a sada čeka Đokovića koji prvo mora da se izbori sa opasnim Medvedevim

Dušan Lajović u Monte Karlu nastavlja sa najboljim nastupima u karijeri probivši se do polufinala trećeg mastersa sezone. Naš trenutno treći reket je bez većih problema, nakon fantastičnih predstava u prethodna dva kola kada je bez izgubljenog seta srušio favorizovane Davida Gofana i Dominika Tima, danas očekivano bio bolji sa 2:0, po setovima 6:4 i 7:5 od malo poznatog Italijana, 23-godišnjeg kvalifikanta Lorenca Sonega.

Od prvog udarca na stadionu Renije III videlo se da je Duci smiren i koncentrisan, spreman da pruži sve od sebe za novi uspeh karijere (do sada mu je najveći uspeh bilo četvrtfinale mastersa u Madridu prošle godine) i prodor u veliko polufinale velikog turnira. Italijan se nije slučajno našao u ovoj fazi takmičenja, tako da je oprez bio krucijalan. Upravo takav pristup doneo je našem asu uspeh, jer nije želeo da se zaleće i troši snagu nepotrebno, već je igrao taman onoliko koliko treba da uspostavi dominaciju, i na terenu i na semaforu.

Izabrane vesti

Nakon malo muke na početku, te koje odbranjene brejk-lopte, borbe sa upornim protivnikom, ali i na momente olujnim vetrom koji je dizao šljaku kao pesak u pustinji, došao je do prilike za taj-brejk u sedmom gemu koji je i iskoristio. To je bio i prelomni trenutak prvog dela susreta, ali kako se kasnije ispostavilo i celog četvrtfinala.

Lorenco Sonego

U drugom setu je odmah krenuo jako, stigao do brejk lopte već u prvom gemu koje je uspeo da konvertuje. Mladi Torinez je već tada delovao prilično ispcrpljeno jer mu je ovo bio šesti meč u Monte Karlu pošto je morao da prođe u kvalifikacije. I pored toga Sonego se nije predavao, pokušavao je sve agresivnijom, ali ne baš toliko dobro taktični osmišljenom igrom da preokrene situaciju, što mu je i uspelo pošto je vratio brejk i egal, a pri rezultatu 5:4 imao je i set loptu. Ali Lajović je danasa na sve imao odgovor, pa i ne ovo, te je odmah uzvratio snažnom igrom i dve vezane brejk-lopte iskoristiši prvu. Za pobedu mu je bio potreban jedan dobar servis gem, što je i uradio.

Protivnik Duciju u polufinalu će biti bolji iz meča između Novaka Đokovića i Rusa Danila Medvedeva koji sledi. Plasmanom u polufinale zaradio je 360 poena, ali će na kraju turnira izgubiti 35 koliko je dobio prošle godine za igranje u prvom kolu kada ga je pregazio Nole. To mu garantuje skok od 15-ak pozicija na ATP listi na kojoj je sada 48, te najbolji plasman karijere. Takođe, već je obezbedio novčanu nagradu od skoro četvrt miliona evra. Ukoliko ovako nastavi mogao bi uskoro da povrati epitet drugog reketa Srbije od Lasla Đerea koji je malo usporio nakon neverovatnog februara u Brazilu kada je osvojio ATP 500 turnir u Rio de Žaneiru i stigao do polufinala u ATP 250 takmičenja Sao Paulu.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Dušan LajovićATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara