Novak Đoković
Novak Đoković

Na pariskom frontu - Đoković 19/19

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.10.18. | 22:18

Korak bliže malom jubileju i povratku na prvo mesto

Blizu svog najboljeg tenisa, tako je Novak Đoković opisao trenutnu formu. Meč protiv Žoaoa Souze u drugom kolu Mastersa u Parizu posvedočio je u prilog toj tezi. U prvom setu mučenje i vođstvo tek posle brejka na poslednji servis protivnika, a u drugom demonstracija sile i na kraju uverljiva pobeda od 2:0 (7:5, 6:1).

Naredni protivnik Đokovića biće Damir Džumhur, Sarajlija koji je danas eliminisao Stefanosa Cicipasa, poslednjeg igrača koji je Novaku uzeo skalp na meču ATP tura. Desilo se to još 9. avgusta u Torontu posle čega je Đoković vezao 19 pobeda na ATP turnirima, uz jedan poraz na revijalnom Lejver kupu.

Izabrane vesti

Dovoljno govori o već pomenutoj formi, a ona će igrati značajnu ulogu u borbi za prvo mesto na svetskoj rang listi koja se odvija baš u Parizu. Podsetimo, Đoković će smeniti Rafaela Nadala na čelu ATP liste ako u Parizu nadmaši učinak Španca. Dakle, potreban je samo jedan korak više od Nadala i Đoković će postati prvi igrač još od Marata Safina 2000. koji je uspeo da u istoj sezoni preskoči više od 20 mesta i zasedne na čelo karavana. Sredinom juna Đoković je ne zaboravimo bio 22. na svetu, pošto je zbog operacije lakta u februaru počeo sezonu sa šest pobeda i šest poraza. Na prvom mestu nije bio još od 31. oktobra 2016. Tačno dve godine kasnije vraća se na mesto koje mu i pripada.

Mnogo simbolike u celom tom procesu. Ako osvoji titulu u Parizu biće mu to treća uzastopna ove sezone (bio je najbolji i u Sinsinatiju i u Šangaju), a ukupno 33. u karijeri čime bi izjednačio učinak koga drugog no Rafaela Nadala.

Prvu bitku u ratu za prvo mesto Đoković je dobio. Idemo dalje.

P.S. U jednom trenutku drugog seta pozlilo je nekom u publici iza srpskog tenisera, Đoković je ustao i dodao mu peškir da se obriše pre no što je evakuisan. Treba biti veliki i u pobedi

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara