Nadal: Kada Novak igra ovako, potrebno je nešto više

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.01.19. | 16:49

"Pokušao sam da dam sve što mogu, ali kada rival uradi sve bolje od tebe, možeš samo da mu čestitaš", rekao je Španac nakon poraza u finalu Australijan opena

Rafael Nadal je ove svetosavske večeri u Melburnu ispred Novaka Đokovića izgledao kao prosečan teniser, skoro pa kao početnik. Osvajač 17 grend slemova ipak nije bio previše razočaran, s obzirom da je neočekivano stigao do finala iako nije igrao takmičasrki meč od US opena zbog već poznatih problema sa kolenom. Ono što je pokazao u prvih šest mečeva u Australiji, u kojima nije izgubio niti jedan set davalo mu je nadu da može da se suprostavi Noletu. Mnogi su očekivali reprizu onog šestočasovnog melburnškog finala iz 2012, ali nije mu se dalo. Jednostavno, pred sobom je imao boljeg, mnogo boljeg. Najboljeg.

"Teško je tačno odrediti zašto sam ovako izgubio. Istina je da je on igrao fenomenalno, ali je takođe i istina da kada on igra ovako potrebno je još nešto više za balans, a ja to večeras nisam imao. Način na koji je odigrao je bio neverovatan, u to nema sumnje, ali sam možda i ja platio za to što sam imao naporne dve sedmice nakon duže pauze zbog povrede.  Osećao sam da nisam spreman za taj "esktra nivo". Da jesam sigurno bih pružio veći otpor", objasnio je Španac.

Izabrane vesti

U prvih pol sata meča Rafa je delovao uspavano, čak zbunjeno kao da se nije još probudio. A dok je proterljao oči već je prošao prvi set, što je manje -više bio i kraj.
"Pravio sam više grešaka nego obično jer me on terao na potez više, a ne zato što sam bio nervozan. Nervoza je sastavni deo meča za grend slem titulu. Stvar je u tome što se borba brzo razvila, a i on me je pritiskao na svakoj lopti. Ono što sam prethodnih dana mogao da pretvorim u napad, sada je bila odbrana. Ne želim da tražim opravdanja, ali je Novak igrao neverovatno u svim aspektima. Kretao se fantastično... Mislim da mu je ovo bio najbolji meč na turniru, a ja nisam bio na svom maksimumu, fizički pre svega. Nije ovo prvi put da me je pobedio, nisam tužan već zadovoljan kako sam odigrao turnir. Pokušao sam da dam sve što mogu, ali kada rival uradi sve bolje od tebe, možeš samo da mu čestitaš."

FOTO: Reuters


tagovi

Rafael NadalAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara