Rafael Nadal
Rafael Nadal

Nadal nemilosrdan prema domaćoj publici, otpisan i De Minaur! Komplimenti za Bautista Aguta

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.01.19. | 12:00

Tri meča, tri Australijanca…

Kako je krenuo ove sezone Rafael Nadal bi mogao da ozbiljno ugrozi dobar imidž koji ima među teniskim fanovima. Bar onima u Australiji. Španac je naime u trećem kolu grend slema u Melburnu izbacio i trećeg Australijanca u nizu što se u Melburnu nije desilo od 1979. godine. Ovog puta poklekao je 19-godišnji Aleks de Minaur sa 6:1, 6:2, 6:4.

O meču se nema mnogo toga reći, pošto je na trenutke izgledalo kao da bokser iz velter kategorije pokušava da obori teškaša. Golim okom vidljiva razlika u klasi, možda ne i samo jednoj. Kad je Nadal servirao De Minaur je izgledao kao nesrećnik koji se našao na udaru meteorske kiše. Jedino što je uspeo je da malo iznervira Nadala na meč loptu. Tek iz šestog pokušaja Španac je uspeo da ga slomi.
Veliki je borac i super-brz. Velika je budućnost pred njim”, pohvalio je mlađeg kolegu uvek džentlmen Rafael Nadal, koji je stigao do 250. grend slem pobede u karijeri.

Izabrane vesti

Nek se spremi Tomaš Berdih, koji je posle finala u Kataru nastvio sa dobrim igrama i u Melburnu. Češki veteran danas je izbacio Dijega Švarcmana sa 5:7, 6:3, 7:5, 6:4. Međutim, protiv Nadala je ostvario samo četiri pobede u 23 meča.

Inače, kad već pomenusmo to finale u Kataru, da podsetimo da je Berdiha tamo zaustavio Roberto Bautista Agut, koji je u ovih 18 dana savladao, pazite sad, Stena Vavrinku, Novaka Đokovića, Endija Mareja i danas Karena Hačanova sa 6:4, 7:5, 6:4. Sad čeka pobednika duela Marina Čilića i Fernanda Verdaska.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Rafael NadalRoberto Bautista Agut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara