Novak Đoković
Novak Đoković

Ne dam servis, ne dam set

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.11.18. | 11:11

Đoković protiv Zvereva za titulu na završnom turniru sezone

Svi epovi odavno su ispevani. Jer sve što je mogao Novak Đoković je odavno uradio. S tim da je ovaj novi nalet prvog reketa sveta Noletovim fanovima posebno drag. Došao je posle serije mučnih povreda. U trenucima kada su zloslutnici već počeli da slade jezik pričama o skorom kraju. Koliko su ga samo potcenili.

Poslednji takmičarski meč u godini Đoković dočekuje sa prvog mesta na ATP turu kao izraziti favorit u finalu završnog turnira sezone protiv Aleksandra Zvereva, danas od 19 sati, uz direktan prenos na drugom kanalu Sportkluba.

Izabrane vesti

Zverev jeste član čopora mladih lavova koji samo čekaju trenutak kada će na mladost i energiju početi da se otimaju oko titula kao lešinari oko plena. Jer da se ne lažemo, prave zverke polako idu u zasluženu penziju. Rodžer Federer je baš blizu, Rafa Nadal polako ostaje bez daha...

Ali Novak Đoković nikako da se skloni. Zverevu je to već objasnio savladavši ga sa 6:4, 6:1 za svega sat i 17 minuta u njihovom sudaru u grupnoj fazi takmičenja u Londonu. U polufinalu je otresao Kevina Andersona sa 6:2, 6:2. U stvari, u Londonu još nije izgubio set, a čak ni to nije najfrapantniji podatak kada govorimo o Đokovićevom uzletu od Vimbldona, čak ranije i Kvinsa, pa na ovamo.

Dovoljno je samo reći da je od Vimbldona Đoković igrao 15 mečeva sa teniserima iz TOP 10 na ATP turu. Svih 15 je dobio. I nijedan set im nije dao.

Osnovni razlog čini nam se leži u servisu. U Kvinsu je dobio 96,2 odsto gemova na svoj servis (51/53), na Vimbldonu 90,4 (104/115), u Sinsinatiju nešto slabiji sa 82,1 odsto (64/78), na Ju Es Openu neverovatan sa 93,5% (100/107), u Parizu 88% (51/58), a u Šangaju i sada u Londonu apsolutno bezgrešan – 100 odsto dobijenih gemova na svoj servis.

U protekle 52 nedelje, celu sezonu računamo dakle, samo su Džon Izner i Ivo Karlović bili bolji, ali dobro znamo da je toj dvojici gromovit servis karakteristično oružje, dok u svim ostalim elementima igre ne mogu ni da prođu broju jedan.

Od već pomenutog Vimbldona čak 35 pobeda i svega dva poraza. Uz titule na Vimbldonu, Mastersima u Sinsinatiju i Šangaju i drugi grend slem pehar u sezoni na Ju-Es Openu. Sada i sedmo finale na završnom turniru sezone...

Prigodan kraj savršenih šest meseci.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Aleksandar Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara