Nema drame kada igra vanzemaljac! Novaku 15. grend slem titula i sedmi trofej u Melburnu!

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.01.19. | 11:45

Đoković maestralnom igrom u finalu Australijan opena pregazio u tri seta Rafaela Nadala

On je teniser sa druge planete! Ime mu je Novak Đoković i danas je stigao do 15. grend slem titule, sedme na Australijan openu. Kakva je to bila teniska predstava za navijače, a lekcija za sve njegove protivnike. Lekcija koju će teško načiti. Naš as je fenomenalnom igrom u finalu prvog grend slema sezone prosto pregazio Rafaela Nadala koji na putu do završenog meča nije izgubio niti jedan set.

Za pobedu od 3:0, po setovima 6:3, 6:2 i 6:3 Srbinu je trebalo tek dva sata i četiri minuta atomske igre. Nije znao Španac šta će, bukvalno od samog početka, a šta mu se sprema Novak mu je pokazao odmah na startu, onoga što se očekivalo da još jkedno istprijsko odmeravanje dva velika rivala, oduzevši mu njegov prvi servis gem. Od tog trenutka na Rod Lejver areni je postojao samo jedan pobednik, samo jedan šampion.

Izabrane vesti

Ovakvo gaženje i to kada je u vrhunskoj formi - mnogi su čak najavili da je u najboljoj formi u životu nakon što je pregazio šest rivala na putu do finala - Nadal ne da nije očekivao, nego nije mogao ni da sanja. Šta god je pokušao Novak je bio za korak ispred njega, kao da mu je čitao misli.

Napadi našeg asa, počev od neverovatnog servisa bili su vanserijski, toliko dobri da je Nadal u neverici gledao šta mu se dešava. U pojedinim momentima 17-struki grend slem šampion je delovao kao amater, početnik. I kada je imao prilike da uzme poene, nije uspevao da ih iskoristi iz čistog straha od greške koji mu se uvukao pod kožu.

Jer njegov rival jednostavno ove melburnške večeri nije grešio. Igru iz polufinala Novak je preneo i još pojačao u finalu, a to je bilo previše čak i za Matadora sa Majorke. "Crtao" je naš as od početka do kraja, pogađao sve tri rubne linije kao od šale, šetao svog starog rivala sa jednog na drugi deo terena. I sve vreme je bio pakleno ozbiljan i fokusiran. Prosto zastrašujuće je delovao. Zapravo, delovao je kao da ne postoji način da on ne pobedi makar se igralo još mesec dana. I tako je i bilo.

Ovo je Noletu 28. pobeda u 53. odmeravanju sa Rafom, a za titulu mu sledi nešto više od 2,5 miliona evra i 2.000 ATP poena (minus 180 poena iz 2018) što će ga još dugo držati na prvom mestu svetske liste. Sezona lova za osvajanjem sva četiri grend slema u godini, ali i za nazivom najboljeg svih vremena, je zvanično počela. I to kako!

Za sada je na putu da ponovi "Novak slem", a za to mu još nedostaje Rolan Garos, pošto već drži i Vimbldon i US Open. Ako ovako nastavi da igra Rafa može slobodno da mu prepusti Pariz, da se "ne bruka" kao danas u Melburnu. Uostalom, pogledajte statistiku finala i sve će vam biti jasno.

FOTO: Reuters


tagovi

Rafael NadalAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara