Nije bilo lako, ali je slatko: Nervozni Novak srušio žilavog Kolšrajbera

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.04.19. | 17:40

Đoković se u susretu punom preokreta sa čak osam vezanih brejkova i četiri propuštene meč lopte nekako na kraju osvetio Nemcu za poraz iz Indijan Velsa i plasirao u treće kolo Monte Karla

Novak Đoković je uz mnogo muke u neverovatnom meču drugog kola mastersa u Monte Karlu, u kojem je odigrano čak osam vezanih brejkova u jednom delu odmeravanja, uspeo nekako da se osveti Filipu Kolšrajberu za nedavno izbacivanje sa Indijan Vesla slavivši nakon tri paklena seta i nešto više od dva i po sata igre rezultatom 6:3, 4:6 i 6:4.

Kao što se i očekivalo, Nemac je u početku susreta igrao veoma "meko" i napadao bi samo kada bi imao savršenu priliku. Često je loptice sa velikim lukom vraćao nazad našem asu koji se u početku nije dobro snalazio. U suštini, to je jedina taktika protiv Beograđanina koja je poslednjih sezona dozvolila slabijim igračima da mu pariraju na terenu. Pored toga, Noleta je mučio prvi servis što je u suštini normalno nakon duge pauze koju je imao.

Izabrane vesti

U početnom periodu igre, iako bi trebalo da bude zadovoljan pošto se vratio takmičenju, Nole je delovao frustrirano i nerazumljivo nervozno. Naravno, to se reflektovalo na rezultat te je Kolšrajber imao više brejk-prilika, uglavnom zahvaljujući greškama prvog igrača sveta. Posebno "tesno" je bilo u sedmom gemu u kojem se Novak jedva izvukao, da bi potom u svom stilu u sledećem lagano došao do brejka što je i prelomilo prvi set.

Natezanje se nastavilo i u drugom delu meča, i kada je delovalo da Đoković polako preuzima inicijativu, ali nikad do kraja, što je i retko kada se na šljakastoj podlozi sastanu ovako dva iskusna igrača, do brejka je prvi stigao njegov protivnik. Novak je u svom stilu odmah uzvratio istom merom, a onda je na odmoru između gemova pozvao lekara ne bi li mu sredio problem sa žuljem na palcu desne šake.

Imao je potom Kolšrajber prilike da se vrati u prednost, a kada je poslednju ipak iskoritio stradao je i Novakov reket. Iz frustracije, naravno. I naravno, opet je Đoković uzvratio istom merom, da bi odmah potom ispustio 40:0 i zapravo "ponudio" drugi set Nemcu. Bio je Kolšrajber na korak od cilja, imao je set-loptu, ali ju je sam upropastio duplo servis greškom. Takvu pozivnicu prvi reket sveta nikada ne odbija, te je uzeo brejk, a odmah izjednačio na 5:5. Međutim, usledio i sedmi brejk zaredom kojim je Nemac konačno uzeo set. Kao na ringišpilu. Gore-dole.

Poslednji deo susreta počeo je novim brejkom, srećom na konto našeg asa koji je i pored slabe igre ipak smirio živce, ali je uporni Nemac nastavio da "grize" i preti tako da je Novak na jedvite jade prekinuo neverovatnu seriju od osam gemova koje su uzimali igrači koji ne serviraju. Situacija se potom malo smirila, te su se zaređali gemovi bez brejka, mada je Nemac više pretio. Tako je bilo sve do devetog gema kada je Nole došao do meč lopte koju je hrabri Kolšrajber anulirao fantastičnom dropkom, te odbranio svoj srevis gem ne bi li produžio nadu koja je trajala još koji minut pošto je naš as iskoristio tek petu meč loptu.

I pored današnje pobede, Novak, a i njegovi navijači ne mogu i ne smeju biti zadovoljni onom što je pokazao ovog popodneva na Azurnoj obali. I ako želi do treće titule na trećem mastersu sezone moraće to mnogo bolje. Naredni protivnik Noletu, koji je propšle godine stigao do trećeg kola, te je već danas odbranio tih 90 ATP poena, je bolji iz susreta između Argentinca Gvida Peje i Amerikanca Tejlora Frica, što su u suštini slabiji igrači nego što je Kolšrajber, te bi trebalo da ima i lakši posao.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Filip KolšrajberATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara