Nije Conga ono što je bio, Nole je ipak klasa za njega

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.01.19. | 14:33

Najbolji teniser sveta u tri seta i bez previše problema preko starog rivala do trećeg kola Australijan opena gde ga čeka mladi Kanađanin Denis Šapovalov

Novak Đoković je, mora se priznati, sasvim očekivano bez većih problema u tri koraka s rezultatom 6:3, 7:5 i 6:4 savladao svog starog rivala Žoa Vilferda Congu i tako plasirao se u treće kolo Australijan opena.

Zanimljivo je počeo završni meč četvrtog dana na Rod Lejver areni pošto su ga i Novak i Conga otvorili sa po jednim brejkom. Delovalo je da bi stari rivali mogli da odigraju još jedan klasik, ali... Odmah se videlo ono što se zna, a to je da je Novak klasa za sebe, a da Francuz jednostavno ne može da se nosi sa njim, naročito na velikoj sceni kao što je grend slem. Ako je i nekad mogao, prošlogodišnja povreda koja ga je na nekolio meseci sklonila sa terena dodatno je učinila svoje i nekadašnji protivnik Novakov u finalu Australijan opena 2008. nije više kadar za tako nešto. Barem zasad.

Izabrane vesti

Nakon što je osvojio prvi set, gotovo rutniski, Novak je malo spustio nivo igre te je taj deo meča rešio u svoju korist tek na samom kraju i to posle malo peripetija. Trudio se njegov rival tada iz sve snage, ali nije bilo vajde. Sve što je stekao, Nole bi brzo vratio. I tako ukrug.  Iako Beograđanin nije igrao na najvišem nivou bilo je to sasvim dovoljno za preveliku prednost koju, kada se igra protiv prvog rekete sveta, praktično je nemoguće stići.

Zna to i Conga dobro, pa je malo opustio ruku pri kraju, te je u trećem setu pokušao da bude još agresivniji, međutim, već u petom gemu je doživeo brejk koji je praktično značio i kraj priče. Kao što se i dalo pretpostaviti, Đoković je posao protiv starog rivala rešio u tri seta i tako došao do 17. trijumfa nad njim u 23 susreta. Statistika meča je prililčno ujednačena, ali je očiglednu prednost naš as stekao na servisu koji ga savršeno služi. Ako tako nastavi, teško da će neko moći da ga zaustavi. 

Naredni protivnik Novaku Đokoviću je jedan od najtalentovanijih tenisera na svetu, Kanađanin ruskog porekla koji je rođen u Izraelu Denis Šapovalov.

FOTO: Reuters


tagovi

Žo Vilfred CongaAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara