Nije ovo onaj Denis: Šapovalov naljutio Đokovića, Novak ga razmontirao

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.01.19. | 08:22

Srbin se plasirao u četvrto kolo Australijan opena pobedom 3:1

Pre dve godine, tačno na današnji dan, Denis Istomin je priredio senzaciju i izbacio Novaka Đokovića sa Australijan opena. Ovoga puta srpski as nije dozvolio iznenađenje u ranoj fazi turnira, iako se u jednom trenutku učinilo da je sam sebi iskopao rupu u koju će upasti. Na kraju je u nju gurnuo Denisa Šapovalova i nastavio pohod ka sedmoj tituli u Melburnu 3:1 (6:3, 6:4, 4:6, 6:0).

Po velikoj vrućini na terenu „Roj Lejver arene“, jer ga je organizator stavio da igra u dnevnom terminu, prvi reket sveta je lagano osvojio prva dva seta, bez velike potrošnje energije. Nije to bila blistava igra, međutim, ispostavila se dovoljno mudrom da u pomenutim deonicama oduzme četiri servisa Kanađaninu i natera ga na veliki broj neiznušenih grešaka što je značilo ogromnu prednost. Kad se očekivalo da, kao proptiov Amerikanca Krugera i Francuza Conge, počisti još jednog rivala sa „nulom“, Đoković je neobjašnjivo stao, iako je i u trećem setu prvi stigao do brejka. Imao je prednost 3:0 i 4:2, a onda kao da se „ugasio“. Šapovalov je počeo da rizikuje, pogodio neke neverovatne udarce, osvojio pet vezanih gemova i prepolovio zaostatak.

Izabrane vesti

I naljutio Novaka. A svedoci smo kako su se, u velikom broju slučajeva, završavali mečevi u poslednjoj deceniji, kad neko stane Đokoviću na žulj. Sledi osveta. Brza i efikasna. Toliko brutalna da Denis Šapovalov nije stigao ni da obriše znoj sa čela, pošto ga je u četvrotj deonici Beograđanin doslovce razmontirao za samo 26 minuta, ostavivši ga bez ijednog gema.

Na taj način Novak Đoković je ušetao u osminu finala, gde ga čeka 22-godišnji Rus Danili Medvedev, koji je u tri seta savladao Belgijanca Davida Gofana.

AUSTRALIJAN OPEN, REZULTATI

David Gofan – Danili Medvedev 2:6, 6:7, 3:6

Žoze Sosa – Kei Nišikori 6:7, 1:6, 2:6

Fabio Fonjini – Pablo Karenjo Busta 2:6, 4:6, 6:2, 4:6

Pjer Hju Herber – Miloš Raonić 4:6, 4:6, 6:7

Novak Đoković – Denis Šapovalov 6:3, 6:4, 4:6, 6:0

Borna Čorić – Filip Krajinović 6:2, 3:6, 4:6, 3:6

Aleksandar Zverev – Aleks Bolt 6:3, 6:3, 6:2

Luka Puj – Aleksej Popjurin 7:6, 6:3, 6:7, 4:6, 6:3

FOTO: Reuters


tagovi

Novak ĐokovićDenis ŠapovalovAustralijan openATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara